Himos-Jämsän turvalliset Outdoor -aktiviteetit – Himos Winter Trail

Himos-Jämsän turvalliset Outdoor -aktiviteetit

Himos-Jämsän talvi mahdollistaa lukuisia turvallisia luontoliikuntaelämyksiä huolimatta Himos Winter Trail -tapahtuman peruuntumisesta. Olemme koonneet esille kattavan ja monipuolisen paketin erilaisia Outdoor -aktiviteetteja Himos-Jämsän alueella 19.-21.3.2021. Tälle sivulle päivitämme vielä näiden oman seurueesi kanssa toteutettavissa olevien liikuntamahdollisuuksien tuoreet olosuhdetilanteet.

POLKUJUOKSUREITIT

1) Himos Winter Trail -reitistö on kisamerkinnällä varustettuna ja huollettuna varsinaisena tapahtumaviikonloppuna. Tarkemmat ohjeet merkinnöistä ja lähtöpaikoista ym. löydät täältä!
2) Jämsänkosken Myllymäestä löydät 5km länsilenkin ja 9km pohjoislenkin uria polkujuoksijoille ja läskipyörille. Tampattujen lumipolkureittien pysäköintipaikka on osoitteessa Metsäoppilaitoksentie 14. Molemmat reitit lähtevät Myllymäen latukahvilalta, jonka tarkka sijainti on tässä! Reitti ei ole merkattu maastoon, mutta lumipolkua on helppo seurata. Reittiin pääset käsiksi tästä!

3) Sorvajärven ympäristöstä löytyy 3km mittainen lumipolkureitti polkujuoksijoille ja läskipyörille. Sopiva parkkipaikka on Moiskalantie 19, josta kävelyteitä pääset Tuiskuntaival -tielle, jonka päästä alkaa Sorvajärven reitti. Reitti ei ole merkattu maastoon, mutta lumipolkua on helppo seurata.

Huom! 18.3 kaikki polkujuoksureitit todettu olevan erinomaisessa kunnossa ja polut kovapohjaisia!

LÄSKIPYÖRÄREITIT

Samat polkujuoksureitit ovat käytettävissä ja leveydeltään suunniteltu myös läskipyörille. Himoksen reitistön osalta pääset loivemmin mäen ylös ja suoraan Paljakan ylängön poluille Kivijärven kupeesta eli osoitteesta Kivijärventie 91.
Sähköläskipyöriä voit vuokrata Himoksessa sekä Himos Centeriltä että Himoksen länsirinteiden vuokraamosta.

Huom! 18.3 kaikki läskipyöräreitit todettu olevan erinomaisessa kunnossa ja polut kovapohjaisia!

HIIHTOREITIT

Särkijärvi (Moiskalantie 19)

Paras paikka startata pidemmille hiihtolenkeillä löytyy Särkijärven kuntotalolta. Perinteisin reitti kulkee Särkijärveltä Pykälän majalle ja on edestakaisin 17km. Pykälässä sijaitsee latukahvila. Pykälän lenkkiin voit yhdistää seuraavat lisälenkit:
– Asemanmäen-Orivuoren lisälenkki +6km
– Morvaan ja takaisin +14km (latukahvila Morvassa)
– Juokslahden kautta Morvaan ja takaisin Pykälään +17km
– Juokslahden lenkiltä pistäytyminen Himoksen tuntumassa +15km

Kaikkiaan saat noin 54km mielekkään lenkin, kun kierrät kaikki tarjolla olevat lisämutkat. Latuosuutta Himoksen ja Pykälän välillä kehuvat kaikkein upeimmaksi maisemiltaan.

Himos

Himoksesta löydät helpon profiilin ladut Länsi-Himoksen alta(edestakaisin 8km) ja vaativamman profiilin ladun Pohjois-Himoksen päältä(4km).

Jämsänkoski-Myllymäki (Metsäoppilaitoksentie 4)

Helpon profiilin latu(8km), jossa palvelee myös latukahvila. Latu kiertelee mukavassa kangasmaastossa. Myös koirahiihtolatu samalta lähtöpaikalta.

Jämsänkoski-Hiihtokeskus (Latutie 23)

Hiihtokeskuksen ladut ovat profiililtaan vaativat. Niistä pystyt rakentelemaan noin 17km mielekkään yhdistelmän.

Valaistut ladut

Valaistuja latuja on Pohjois-Himoksen päällä, Länsi-Himoksen ensilumenladulla, Huhdanvuoren hiihtokeskuksessa, Myllymäessä ja Särkijärvellä.

Sijainnit ja latujen kunto

Kaikki esittelyssä mainitut ja muutkin Himos-Jämsän ladut sijainteineen sekä ladun kuntotilanteineen löydät täältä! Kaikkien em. latujen ja reittien on todettu 18.3 olevan hyvässä kunnossa.

LATUKAHVILAT

Pykälän maja: avoinna la ja su klo 10-17
Majatalo Morva: avoinna la klo 10-16 ja su klo 10-14
Jämsänkoski-Myllymäki: avoinna la ja su klo 11-15

VÄLINEVUOKRAUS HIMOSLOMAT

  • Retkiluistimet 5€/2 tuntia(norm. 22 €/3 h), niin kauan kuin luistimia riittää. Säävaraus, jos luistinrata ehditään aurata.
  • Lumikengät 5€/2 tuntia(norm. 10 €/2 h), niin kauan kuin lumikenkiä riittää.
  • Pilkkisetti 5€/päivä(norm. 15 €/päivä), niin kauan kuin settejä riittää.
    Etukäteen varaus HimosLomien myyntipalvelusta p. 020 711 9200, himoslomat@himoslomat.fi to 18.3 mennessä tai vastaanotosta koodilla Winter Trail.

MINISAFARIT GRADIA-JÄMSÄ

Gradian opiskelijat tarjoavat viikonvaihteen aikana ennakkovarauksella lyhyitä minisafareita lajiin tutustumisena. Kaikkien ohjelmien kestot ovat max 30min ja maksimiryhmäkoko on 5 henkilöä. Kaikkien ohjelmien hinta on 5 euroa. Varaukset käyttäen Gradian opiskelijoiden Facebook -tilin WhatsUp -painiketta, joka löytyy täältä! Varaukset on tehtävä viimeistään to 18.3. Tarjolla on minisafareita liukulumikengillä, läskipyörillä sekä metsäjoogaa. Minisafarien lähtöpaikkana on Jämsänkosken Myllymäen latukahvila osoitteessa Metsäoppilaitoksentie 14. Tässä hieno mahdollisuus kokeilla uutta!

HIMOKSEN HISSILIPUT

Su 21.3. koodilla Winter Trail suoraan Himoksen rinteiden lipunmyynnistä -20% alennus päiväkortista

Nautitaan turvallisesti pienryhmissä Himos-Jämsän monipuolisista Outdoor -aktiviteeteista!