Tapahtumainfo – Himos Winter Trail

Tapahtumainfo

Himos Winter Trail haluaa tarjota tunnelmallisen polkujuoksuelämyksen kaiken tasoisille ja ikäisille luonnossaliikkujille. Haluamme tuoda esille polkujen upeuden liikuntapaikkana myös talvella, jolloin luonto näyttää parhaat puolensa eri muodossa.

Onnistuneiden lumipolkureittien edellytyksenä on polkujen säännöllinen kulkeminen läpi talven. Näitä löytyy paljon lähiöistä ympäri Suomen ja Himoksen alueella niitä pitävät auki liikkujien lisäksi matkailuyrittäjät sekä rautakuntoinen Himos Trail-tiimi. Himos Winter Trail tarjoaa eteläsuomalaisittain poikkeuksellisten korkeuserojen myötä ihanan hapottavia fyysisiä haasteita sekä pitkiä hulluttelevan mutkaisia alamäkipolkuja. Reitit kiertelevät pääosin Himoksen upeimman alueen Paljakan koskemattomissa vanhoissa metsissä.

Himos Winter Trail tarjoaa monenlaisia haasteita sekä fiiliksiä nautiskelijoille, tunnelmoijille ja fyysistä haastetta hakeville – kuntotasoon katsomatta. Himos Easy(6km) on suunniteltu kuntoilijan näkökulmasta mahdollisimman kevyeksi lenkiksi, joka on 2km laavurastin jälkeen alamäkivoittoinen. Himos Enjoy(9km) päästää polkuintoilijan Paljakan parhaimmalle alueelle ja tarjoaa hurjasti lisää pieniä mutkaisia polkuja – reitin fyysinen haaste ei ole juuri Himos Easya kummempi.

Himos Challenge(13km) jo haastaa menijän ja kiertää kokonaisuudessaan Himos Winter Trailissa käytössä olevan uraston. Himos Extreme(25km) puolestaan rakentaa nousuillaan ja pituudellaan sitä fyysistä haastetta, josta Himos Trail-tapahtumat tunnetaan.

Todellisen lumipolkutunnelman räjäyttäjänä viikonlopun voi aloittaa perjantai-iltana yöpolkujuoksulla heijastimien viitoittamalla reitillä Himos Night Easy- Himos Night Enjoy- ja Himos Night Challenge-sarjoissa.

Himos Winter Trail on muutakin kuin lumipolkujuoksua edistävä tapahtuma. Himos Winter Trail on polkujuoksukansaa lumisen talven keskellä kokoava kohtaamispaikka. Tavoitteenamme on itse juoksutapahtuman lisäksi välittää polkujuoksutietoutta osallistujien iloksi. Ensimmäisessä Himos Winter Trail-tapahtumassa omasta harjoittelustaan ja pitkiin polkujuoksuihin valmistautumisestaan oli kertomassa Suomen ykköspolkujuoksija Henri Ansio(polkujuoksun MM-nelonen 2017 ja nelinkertainen BUFF Trail Tour Finland-voittaja). Lisäksi suunnistusmaajoukkueen päävalmentaja (2010-2016) Juha Taini antoi ainekset polkujuoksijan alamäkijuoksun kehittämiseen.

Toisessa Himos Winter Trail-tapahtumassa omasta harjoittelustaan kertoi Suomen polkujuoksukansaa vuonna 2018 hämmästyttänyt tuore polkujuoksusensaatio Jere Pajunen. Pajusen suusta kuulimme myös maukkaat yksityiskohdat superjännittävästä Buff Trail Tour-voittotaistosta Henri Ansiota vastaan kauden 2018 finaalissa Vaarojen Maratonilla. Vuoden 2020 tapahtumassa tuore BUFF Trail Tourin kokonaiskilpailun voittaja Susanna Ylinen saapui seminaariosuuden vieraaksi! Susanna Ylinen avasi tilaisuudessa harjoitteluaan ja kilpailuihin valmistautumistaan. Vuoden 2021 urheilijavieras on vielä vahvistamatta.

HUOM! Tapahtuman siirryttä tammikuulta maaliskuulle ovat Himos Areenan esiintyjät vielä vahvistamatta – ja siis vaihtuvat! 

Polkujuoksutarjonnan lisäksi tammikuinen viikonloppu Himoksella tarjoaa huippukunnossa olevat runsaat laskettelurinteet ja hiihtoverkostot. Himos Winter Trail-viikonloppuna Himos Areenalla on luvassa huippuluokan After Trail-meininkiä, sillä perjantaina Himos Areenalla esiintyy Remix ja lauantaina Himos Winter Trail-viikonvaihteen päätteeksi GIMME ABBA!. Himos Winter Trail-osallistujilla ei ole aikaisemmista vuosista poiketen omaa kiintiötä tai erikoishintaa Himos Areenan keikoille, sillä sisään otetaan vain 45% Areenan kapasiteetista. Jokaiselle on varattu pöytäpaikka sekä tuoli. Tutustu Areenakeikkojen koronohjeistuksiin tästä!

Liput Himos Areenan keikoille kannattaa varata hyvissä ajoin, sillä paikkoja on rajatusti. Mikäli keikka joudutaan perumaan esimerkiksi koronarajoituksien vuoksi, saa lipun hinnan takaisin kokonaisuudessaan 2e käsittelykulua lukuunottamatta. Osta liput: Remix & GIMME ABBA!

Lauantain tapahtumapäivänä Himos Winter Trail-ilmoittautumismaksuun sisältyy myös buffetruokailu Tupa kitchen & barissa.