Tapahtumainfo – Himos Winter Trail

Tapahtumainfo

Himos Winter Trail haluaa tarjota tunnelmallisen polkujuoksuelämyksen kaiken tasoisille ja ikäisille luonnossaliikkujille. Haluamme tuoda esille polkujen upeuden liikuntapaikkana myös talvella, jolloin luonto näyttää parhaat puolensa eri muodossa.

Onnistuneiden lumipolkureittien edellytyksenä on polkujen säännöllinen kulkeminen läpi talven. Näitä löytyy paljon lähiöistä ympäri Suomen ja Himoksen alueella niitä pitävät auki liikkujien lisäksi matkailuyrittäjät sekä rautakuntoinen Himos Trail-tiimi. Himos Winter Trail tarjoaa eteläsuomalaisittain poikkeuksellisten korkeuserojen myötä ihanan hapottavia fyysisiä haasteita sekä pitkiä hulluttelevan mutkaisia alamäkipolkuja. Reitit kiertelevät pääosin Himoksen upeimman alueen Paljakan koskemattomissa vanhoissa metsissä.

Himos Winter Trail tarjoaa monenlaisia haasteita sekä fiiliksiä nautiskelijoille, tunnelmoijille ja fyysistä haastetta hakeville – kuntotasoon katsomatta. Himos Easy(6km) on suunniteltu kuntoilijan näkökulmasta mahdollisimman kevyeksi lenkiksi, joka on 1,5km laavurastin jälkeen alamäkivoittoinen. Himos Enjoy(9km) päästää polkuintoilijan Paljakan parhaimmalle alueelle ja tarjoaa hurjasti lisää pieniä mutkaisia polkuja – reitin fyysinen haaste ei ole juuri Himos Easya kummempi.

Himos Challenge(13km) jo haastaa menijän ja kiertää kokonaisuudessaan Himos Winter Trailissa käytössä olevan uraston. Himos Extreme(25km) puolestaan rakentaa nousuillaan ja pituudellaan sitä fyysistä haastetta, josta Himos Trail-tapahtumat tunnetaan.

Himos Vaellus johdattaa poluille matalaakin matalamman kynnyksen kautta kaikki uskaltaa-periaatteella. Himos Vaelluksella voit lähteä valintasi Himos Easyn, Himos Enjoyn tai Himos Challengen reitille. Valinnan reittisi pituudesta voit tehdä matkan varrella tai vaihtaa alkuperäistä suunnitelmaasi.

Todellisen lumipolkutunnelman räjäyttäjänä viikonlopun voi aloittaa perjantai-iltana yöpolkujuoksulla heijastimien viitoittamalla reitillä Himos Night Easy- Himos Night Enjoy- ja Himos Night Challenge-sarjoissa.

Himos Winter Trail on muutakin kuin lumipolkujuoksua edistävä tapahtuma. Himos Winter Trail on polkujuoksukansaa lumisen talven keskellä kokoava kohtaamispaikka. Tavoitteenamme on itse juoksutapahtuman lisäksi välittää polkujuoksutietoutta osallistujien iloksi. Ensimmäisessä Himos Winter Trail-tapahtumassa omasta harjoittelustaan ja pitkiin polkujuoksuihin valmistautumisestaan oli kertomassa Suomen ykköspolkujuoksija Henri Ansio(polkujuoksun MM-nelonen 2017 ja nelinkertainen BUFF Trail Tour Finland-voittaja). Lisäksi suunnistusmaajoukkueen päävalmentaja (2010-2016) Juha Taini antoi ainekset polkujuoksijan alamäkijuoksun kehittämiseen.

Toisessa Himos Winter Trail-tapahtumassa(8.-9.2.2019) omasta harjoittelustaan saapuu kertomaan Suomen polkujuoksukansaa kuluneena kesänä hämmästyttänyt tuore polkujuoksusensaatio Jere Pajunen. Pajusen suusta kuulemme myös maukkaat yksityiskohdat superjännittävästä Buff Trail Tour-voittotaistosta Henri Ansiota vastaan. Jere Pajunen on mahdollista kohdata itse lumipolkujuoksussakin, sillä mies on starttiviivalla niin Himos Night Challenge- kuin Himos Extreme-sarjoissa.

Polkujuoksutarjonnan lisäksi helmikuinen viikonloppu Himoksella tarjoaa huippukunnossa olevat runsaat laskettelurinteet ja hiihtoverkostot. Himos Winter Trail-viikonloppuna Himos Areenalla on luvassa huippuluokan After Trail-meininkiä, sillä perjantaina Areenalla esiintyy Leo ja lauantaina Trail-viikonvaihteen päätteeksi Kasmir. Himos Winter Trail-osallistujilla on oma kiintiö ja oma edullisempi hinta Areenan iltarientoihin. Erikoishintaiset liput tulevat myyntiin tapahtuman alla. Lauantain tapahtumapäivänä Himos Winter Trail-ilmoittautumismaksuun sisältyy myös buffetruokailu Ravintola Tuvassa.