Kilpailuohjeet – Himos Winter Trail

Kilpailuohjeet

ENNEN KILPAILUA

SAAPUMINEN

Tapahtumakeskuksen navigointiosoite on Säyryläntie 445, Jämsä. Opastukset paikoitukseen alkavat Himos Centerin liikenneympyrästä osoitteesta Länsi-Himoksentie 4, Jämsä. Seuraa opasteita ja liikenteenohjaajien ohjeita. Paikoitus sijaitsee tapahtumakeskuksen välittömässä läheisyydessä.
Himokseen on hyvät julkiset liikenneyhteydet. Junat pysähtyvät Jämsän keskustan tuntumassa ja bussilla pääset suoraan Himokseen. Esimerkiksi Tampereelta ja Jyväskylästä kulkevilla edullisilla Onnibusseilla on pysäkkinsä Himoksen kohdalla.

Tapahtumakeskuskartasta näet mm. kisatoimiston, seminaaritilojen, WC:n, buffetruokailun, saunan ja pysäköinnin sijainnit tiiviissä tapahtumakeskuksessa.

KILPAILUMATERIAALI

Kilpailumateriaali noudetaan kisatoimistosta. Kilpailumateriaali pitää sisällään kilpailunumeron, johon on kiinnitetty ajanottosiru. Omat hakaneulat mukaan. Kilpailunumero on pidettävä näkyvissä koko suorituksen ajan, jotta kilpailun toimitsijat voivat valvoa ja opastaa reitillä pysymisessä.

Kaikkien sarjojen kisamateriaaliin kuuluu säänkestävästä materiaalista valmistettu reittikartta. Karttaan on reitin lisäksi merkitty huoltopisteet sekä kilpailunjohdon ja ensiavun puhelinnumerot. Kilpailija on velvollinen tutustumaan järjestäjän ennen kilpailua antamaan reittikarttaan.

Kilpailumateriaali sisältää ruokalipun buffetruokailuun(Tupa kitchen & bar) kaikille lauantain tapahtumapäivän osallistujille. Huoltajilla ja katsojilla on mahdollisuus ostaa ruokalippu paikan päältä hintaan 16e. Kisatoimiston aukioloajat löytyvät täältä!

KILPAILUVARUSTEET

Kenkävalinnaksi suosittelemme talvijuoksuun soveltuvia pitäviä nastakenkiä. VJ Sarvan nastakenkävalikoimasta löydät varmasti talvikeleillä mainiosti pitävän jalkineen, joka silti säilyttää käyttömukavuutensa. Tavallisella maastolenkkarillakin reitistä toki selviää hienosti. Juomareppu ja lisäenergia ovat suositeltavia erityisesti Himos Extremen kiertäjillä. Mahdollisen tiukemman pakkasen sattuessa suojaa nilkkasi sekä varustaudu kerrospukeutumisella.

Huom! Nastoilla ei voi mennä sisätiloihin. Nastat riisuttava viimeistään eteiseen kaikissa sisätiloissa.

Tapahtumassa ei ole pakollisia varusteita.

HOTELLI HELPOTUS

Tapahtumakeskuksessa on runsaasti WC-tiloja. WC-tilat on merkitty tapahtumakeskuskarttaan. WC-tiloihin ei ole sallittu mennä nastareilla. Himos Areenan WC-tilat sijaitsevat 800m päässä lähdöstä ja tämän lähempänä ei ole tarjolla WC-tiloja.

VARUSTESÄILYTYS

Tapahtumakeskuksessa toimii varustesäilytys narikkaperiaatteella kilpailun ajan. Tapahtumakeskus sijaitsee Kokouskeskus Koululla molempina tapahtumapäivinä. Kokouskeskus Koulu löytyy suoraan Himos Areenaa vastapäätä.

URHEILUKAUPAT

Tapahtumakeskuksessa operoi kisatori kauppiaineen, josta voi hankkia viime hetken varusteita kengistä yölamppuihin ja muihin juoksuvarusteisiin sekä juomarepuista urheiluravinteisiin.

KILPAILUN AIKANA

SÄÄNNÖT

Kilpailussa noudatetaan järjestäjän kilpailuohjeissa antamia ohjeita.

Kilpailijan suoritus johtaa hylkäämiseen, mikäli hän poikkeaa/oikaisee merkityltä reitiltä. Reitiltä harhautuneen kilpailijan on palattava takaisin samasta kohdasta, josta hän on alunperin poistunut merkityltä reitiltä. Mikäli kilpailijan reitiltä harhautumisen voidaan katsoa johtuvan kilpailun järjestäjän reittimerkkauksessa olleesta virheestä tai siihen rinnastettavasta muusta tekijästä, on kilpailunjohdolla mahdollisuus ohjata kilpailija takaisin kilpailureitille myös muusta kohdasta, mikäli tämä kilpailijoiden tasapuolisen kohtelun ja täysimääräisen reitin suorittamisen näkökulmasta on mahdollista.

Kilpailussa noudatetaan herrasmiessääntöjä ja otetaan kanssakilpailija huomioon niin tiiviissä lähtörytäkässä kuin reitin varrella. Kapeilla lumipoluilla nopeammalla kilpailijalla on oikeus pyytää ja saada tilaa ohitukseen.

Havaituista sääntörikkomuksista on raportoitava kilpailun johdolle tunnin kuluessa sääntöjä rikkoneen kilpailijan maaliin saapumisesta. Kilpailun johto tekee päätökset mahdollisesta hylkäämisestä.
Kilpailun johdon päätöksestä on mahdollisuus tehdä vastalause. Vastalause tulee jättää 15min kuluessa tulosten julkaisemisesta. Kilpailussa toimii kolmihenkinen osallistujista koostuva tuomarineuvosto, joka käsittelee kilpailunjohdon päätöksistä tehdyt vastalauseet. Tuomarineuvoston tekemä päätös on lopullinen. Tuomarineuvostossa Himos Winter Trail 2020 -tapahtumassa toimivat Olli Hietajärvi(Salomon Suomi), Pasi Pirhonen(Vivobarefoot Suomi / Dirtbag Runners) ja Niina Taimisto(Team Rahola).

LÄHTÖ

Lähtö tapahtuu 800m päässä tapahtumakeskuksesta. Siirtyminen lähtöön tapahtuu kävelytietä pitkin. Kokoontuminen lähtöön tapahtuu 10min ennen oman sarjan lähtöä. Eri sarjojen lähtöajat käyvät ilmi täältä. Lähtöön siirrytään omatoimisesti järjestäjän merkitsemää reittiä tai vaihtoehtoisesti ja halutessasi johdetusti kävelijän perässä 20min ennen oman sarjasi lähtöä. Lähtö tapahtuu kuulutuksen ohjeiden mukaan.

Lähdöstä on varustekuljetus maaliin. Kilpailija voi ottaa kisatoimistosta muovikassin, joka merkitään kilpailijan numerolla. Ympäristöä säästääksemme toivomme kilpailijoiden ensisijaisesti käyttävän varustekuljetuksessa omia kassejaan. Varusteet kuljetetaan aikanaan lähdöstä maaliin järjestäjän toimesta.

REITIN MERKINTÄ

Reitti on merkitty selkeimmistä kohdistaan näkyvillä yhteistyökumppanin lipuilla. Epäselvissä kohdin merkintäväliä on tihennetty. Siirtymiset uusille poluille on merkitty yhtenäisellä sulkunauhalla ja kylteillä. Lisäksi maalin lähestyessä kilometrien etenemistä seurataan omilla kylteillään.
Reitin varrella on toimitsijoita, jotka on sijoitettu haastavimpiin risteyskohtiin.

HUOLTOPISTEET

Huoltopisteiden määrä eri reiteillä: Himos Easy 1, Himos Enjoy 2, Himos Challenge 2, Himos Extreme 4, Himos Night Easy 1, Himos Night Enjoy 2, Himos Night Challenge 2

Huoltopisteet on merkitty reittikarttoihin.
Huoltopisteillä tarjotaan vettä, Aarja Health-urheilujuomaa ja energiapitoista purtavaa.

Saatavilla on nopeasti energiaa suoraan lautasilta. Tämän lisäksi on hygienisempi vaihtoehto, jossa toimitsija annostelee kauhalla suoraan käteen pyydetyn energian.

Roskaaminen on kielletty ja johtaa hylkäämiseen. Huoltopisteellä on tarjolla roskapusseja, joihin voi tyhjentää reitillä kertynyttä jätettä. Kilpailijoille sallitaan oma lisähuolto reitin varrella.

ENSIAPU

Kilpailun ensiapupiste sijaitsee maalissa. Reittikartasta löydät ensiavun ja kilpailunjohdon numeron.
Mikäli tarvitset apua kilpailun aikana, niin ota yhteyttä reitin varrelta tasaiseen tahtiin löytyviin toimitsijoihin tai kerro avun tarpeesta muille kilpailijoille, jotka ovat kilpailun lomassakin auttamisvelvollisia.

Toimitsijat niin reitin varrella kuin huoltopisteillä ovat varustautuneet avaruuslakanalla, joilla turvataan mahdollisesti reitille hyytyneiden kilpailijoiden turvallisuutta.

Kilpailun järjestäjä ei vakuuta kilpailuun osallistuvia, vaan jokainen kilpailija huolehtii omasta vakuutusturvastaan itsenäisesti.

KESKEYTTÄMINEN

Keskeyttäneet kilpailijat ilmoittautuvat maalissa. Järjestäjä kontrolloi, että kaikki matkaan lähtevät saapuvat maaliin. Ilmoittautumalla maalissa vältämme turhat maastoetsinnät.

MAALI

Maali suljetaan perjantaina 19.3 klo 23.00 ja lauantaina 20.3 klo 17.30. Myös keskeyttäneet käyvät maalissa ilmoittautumassa.
Ylä-Porkkalan tilan valloittavaa kylmäpuristettua tuoremarjamehua ja vettä on saatavilla välittömästi maaliin saapumisen jälkeen.

KILPAILUN JÄLKEEN

PESEYTYMINEN 

Miesten peseytymistilana toimii Rantasauna. Ennen suoritusta pukeutumistilana on luokkatilaa Kokouskeskus Koulun yläkerrassa.

Naisten peseytymistilana toimii Himos Hotellin molemmat saunatilat(miesten ja naisten). Ylimääräiseksi pukeutumistilaksi on varattu kokoustila Renki saunojen lähistöltä. Huom! Lämmin vesi loppuu jossain vaiheessa Hotellin saunatiloista ja emme voi mitään asialle! Naisille on varattu lisäsuihkutiloiksi Terassi Riemun alakerrasta löytyvät suihkutilat(ei saunaa). Riemun alakerrassa käytössä sekä miesten että naisten suihkutilat naisille! Naisilla myös yksi luokka varattu pukeutumistilaksi Kokouskeskus Koulun yläkerrasta.

RUOKAILU

Perjantaina Tupa kitchen & bar palvelee tapahtumakeskuksessa klo 08-23.
Lauantain tapahtumassa osanottomaksuun sisältyy buffetruokailu Tupa kitchen & barissa klo 12.30-18.30. Ilmoita ilmoittautumisen yhteydessä erikoisruokavaliosta.
Lipun osanottomaksuun sisältyvään buffetruokailuun saat kisatoimistosta. Tarkempaan menuun voit tutustua ruokailusivuilta.

Huoltajilla ja katsojilla on mahdollisuus ostaa ruokalippu paikan päältä hintaan 16e.

KAHVILA

Tapahtumakeskuksessa löydät kahvipaikan Tupa kitchen & barista. Siellä saatavilla myös ruokailuita pienempään ja isompaan nälkään. Avoinna perjantaina ja lauantaina klo 8-23.

PALKINNOT

Palkintojenjakoaikataulu: Pe 19.3 Klo 21.45 Himos Night Challenge ja La 20.3 klo 15.00 Challenge sekä klo 15.45 Extreme. Kilpasarjoissa(Extreme- ja Challenge-sarjat) palkitaan 3 parasta arvokkain tuotepalkinnoin. Muissa sarjoissa arvotaan runsaasti hyviä arvontapalkintoja. Arvontapalkintojen voittajat löydät maaliintulosi jälkeen listattuna kilpailutoimiston kupeesta. Arvontavoittosi voit käydä noutamassa kilpailutoimistosta. Noutamatta jääneitä arvontapalkintoja ei toimiteta jälkikäteen.

TÄHTIESIINTYJÄT

Olennainen osa Himos Winter Trail-tapahtumaa on polkujuoksuyhteisön talvinen kohtaaminen ja mielenkiintoisen lajiväkeä kiinnostavan informaation jakaminen. Himos Winter Trail -tapahtuman seminaarivieraina on nähty Suomen kovimmat polkujuoksunimet lajin absoluuttiselta huipulta, kuten Henri Ansio, Jere Pajunen ja Susanna Ylinen. Vuoden 2021 Himos Winter Trail -tapahtuman tähtiesiintyjä on vielä vahvistamatta.

KUVAT JA VIDEOT

Tapahtumasta tuotetaan kuva- ja videomateriaalia, jota jaetaan kilpailuiden kotisivuilla. Osanottajilla on mahdollisuus jakaa kisakuvia mm. omilla somekanavillaan.

AFTER TRAIL

Polkujuoksutarjonnan lisäksi tammikuinen viikonloppu Himoksella tarjoaa huippukunnossa olevat runsaat laskettelurinteet ja hiihtoverkostot.

HUOM! Tapahtuman siirryttyä tammikuulta maaliskuulle myös Himos Areenan esiintyjät tapahtumaviikonlopulle tulevat vaihtumaan!

Himos Winter Trail-viikonloppuna Himos Areenalla on luvassa myös huippuluokan After Trail-meininkiä, sillä perjantaina Himos Areenalla esiintyy Remix ja lauantaina Himos Winter Trail-viikonvaihteen päätteeksi GIMME ABBA!. Himos Winter Trail-osallistujilla ei ole aikaisemmista vuosista poiketen omaa kiintiötä tai erikoishintaa Himos Areenan keikoille, sillä sisään otetaan vain 45% Areenan kapasiteetista. Jokaiselle on varattu pöytäpaikka sekä tuoli. Tutustu Areenakeikkojen koronohjeistuksiin tästä!

Liput Himos Areenan keikoille kannattaa varata hyvissä ajoin, sillä paikkoja on rajatusti. Mikäli keikka joudutaan perumaan esimerkiksi koronarajoituksien vuoksi, saa lipun hinnan takaisin kokonaisuudessaan 2e käsittelykulua lukuunottamatta. Osta liput: Remix & GIMME ABBA!

Remix
GIMME ABBA!