Kilpailuohjeet – Himos Winter Trail

Kilpailuohjeet

ENNEN KILPAILUA

SAAPUMINEN

Tapahtumakeskuksen navigointiosoite on Säyryläntie 445, Jämsä. Opastukset paikoitukseen alkavat Himos Centerin liikenneympyrästä osoitteesta Länsi-Himoksentie 4, Jämsä. Seuraa opasteita ja liikenteenohjaajien ohjeita. Paikoitus sijaitsee tapahtumakeskuksen välittömässä läheisyydessä.
Himokseen on hyvät julkiset liikenneyhteydet. Junat pysähtyvät Jämsän keskustan tuntumassa ja bussilla pääset suoraan Himokseen. Esimerkiksi Tampereelta ja Jyväskylästä kulkevilla edullisilla Onnibusseilla on pysäkkinsä Himoksen kohdalla.

Tapahtumakeskuskartasta näet mm. kisatoimiston, WC:n, buffetruokailun ja pysäköinnin sijainnit tiiviissä tapahtumakeskuksessa.

KILPAILUMATERIAALI

Kilpailumateriaali noudetaan kisatoimistosta. Kilpailumateriaali pitää sisällään kilpailunumeron, johon on kiinnitetty ajanottosiru. Omat hakaneulat mukaan. Kilpailunumero on pidettävä näkyvissä koko suorituksen ajan, jotta kilpailun toimitsijat voivat valvoa ja opastaa reitillä pysymisessä.

Kaikkien sarjojen kisamateriaaliin kuuluu säänkestävästä materiaalista valmistettu reittikartta. Karttaan on reitin lisäksi merkitty huoltopisteet sekä kilpailunjohdon ja ensiavun puhelinnumerot. Kilpailija on velvollinen tutustumaan järjestäjän ennen kilpailua antamaan reittikarttaan.

Kilpailumateriaali sisältää ruokalipun buffetruokailuun(Ravintola Liiteri) kaikille lauantain tapahtumapäivän osallistujille. Huoltajilla ja katsojilla on mahdollisuus ostaa ruokalippu paikan päältä hintaan 18,4e(Lapset alle 12v 9,3e). Kisatoimiston aukioloajat ovat pe 26.1 klo 17.00-23.30 ja la 27.1 klo 08.30-18.00.

KILPAILUVARUSTEET

Kenkävalinnaksi suosittelemme talvijuoksuun soveltuvia pitäviä nastakenkiä. VJ Sarvan nastakenkävalikoimasta löydät varmasti talvikeleillä mainiosti pitävän jalkineen, joka silti säilyttää käyttömukavuutensa. Tavallisella maastolenkkarillakin reitistä toki selviää hienosti. Juomareppu ja lisäenergia ovat suositeltavia erityisesti Himos Extremen ja Himos Troublen kiertäjillä. Mahdollisen tiukemman pakkasen sattuessa suojaa nilkkasi sekä varustaudu kerrospukeutumisella.

Huom! Nastoilla ei voi mennä sisätiloihin. Nastat riisuttava viimeistään eteiseen kaikissa sisätiloissa.

Tapahtumassa ei ole pakollisia varusteita.

HOTELLI HELPOTUS

Tapahtumakeskuksessa on runsaasti WC-tiloja. WC-tilat on merkitty tapahtumakeskuskarttaan. WC-tiloihin ei ole sallittu mennä nastareilla(pl. bajamajat). Himos Areenan WC-tilat(vain lauantaina) sekä bajamajat sijaitsevat 800m päässä lähdöstä ja tämän lähempänä ei ole tarjolla WC-tiloja.

VARUSTESÄILYTYS

Tapahtumakeskuksessa toimii varustesäilytys narikkaperiaatteella kilpailun ajan. Toivomme osallistujien ensisijaisesti säilyttävän varusteitaan autoissaan, sillä pysäköinti sijaitsee aivan tapahtumakeskuksen ytimessä. Toki varustesäilytys palvelee sitä tarvitsevia ja esimerkiksi avaimen voi hyvin tuoda säilytykseen suorituksen ajaksi. Tapahtumakeskus sijaitsee Himos Areenan ympäristössä molempina tapahtumapäivinä.

URHEILUKAUPAT

Tapahtumakeskuksessa operoi kisatori kauppiaineen, josta voi hankkia viime hetken varusteita kengistä yölamppuihin ja muihin juoksuvarusteisiin sekä juomarepuista urheiluravinteisiin. Sportia Jämsän perinteisiin kisatorin tapahtumatarjouksiin voit tutustua tästä. 

KILPAILUN AIKANA

SÄÄNNÖT

Kilpailussa noudatetaan järjestäjän kilpailuohjeissa antamia ohjeita.

Kilpailijan suoritus johtaa hylkäämiseen, mikäli hän poikkeaa/oikaisee merkityltä reitiltä. Reitiltä harhautuneen kilpailijan on palattava takaisin samasta kohdasta, josta hän on alunperin poistunut merkityltä reitiltä. Mikäli kilpailijan reitiltä harhautumisen voidaan katsoa johtuvan kilpailun järjestäjän reittimerkkauksessa olleesta virheestä tai siihen rinnastettavasta muusta tekijästä, on kilpailunjohdolla mahdollisuus ohjata kilpailija takaisin kilpailureitille myös muusta kohdasta, mikäli tämä kilpailijoiden tasapuolisen kohtelun ja täysimääräisen reitin suorittamisen näkökulmasta on mahdollista.

Kilpailussa noudatetaan herrasmiessääntöjä ja otetaan kanssakilpailija huomioon niin tiiviissä lähtörytäkässä kuin reitin varrella. Kapeilla lumipoluilla nopeammalla kilpailijalla on oikeus pyytää ja saada tilaa ohitukseen. Ohita aina vasemmalta! Huuda latua!!

Havaituista sääntörikkomuksista on raportoitava kilpailun johdolle tunnin kuluessa sääntöjä rikkoneen kilpailijan maaliin saapumisesta. Kilpailun johto tekee päätökset mahdollisesta hylkäämisestä.
Kilpailun johdon päätöksestä on mahdollisuus tehdä vastalause. Vastalause tulee jättää 15min kuluessa tulosten julkaisemisesta. Kilpailussa toimii kolmihenkinen osallistujista koostuva tuomarineuvosto, joka käsittelee kilpailunjohdon päätöksistä tehdyt vastalauseet. Tuomarineuvoston tekemä päätös on lopullinen.

LÄHTÖ

Lähtö tapahtuu 800m päässä tapahtumakeskuksesta. Siirtyminen lähtöön tapahtuu kävelytietä pitkin.

Kokoontuminen lähtöön tapahtuu 10min ennen oman sarjan lähtöä. Lähtöön siirrytään omatoimisesti järjestäjän merkitsemää reittiä tai vaihtoehtoisesti ja halutessasi johdetusti kävelijän perässä Himos Areenan edestä 20min ennen oman sarjasi lähtöä. Lähtö tapahtuu kuulutuksen ohjeiden mukaan.

Lähdöstä on varustekuljetus maaliin. Kilpailija voi ottaa kisatoimistosta muovikassin, joka merkitään kilpailijan numerolla. Ympäristöä säästääksemme toivomme kilpailijoiden ensisijaisesti käyttävän varustekuljetuksessa omia kassejaan. Varusteet kuljetetaan aikanaan lähdöstä maaliin järjestäjän toimesta.

REITIN MERKINTÄ

Reitti on merkitty selkeimmistä kohdistaan näkyvillä yhteistyökumppanin SWIX-lipuilla. Epäselvissä kohdin merkintäväliä on tihennetty. Siirtymiset uusille poluille on merkitty yhtenäisellä GARMIN-sulkunauhalla ja kylteillä. Lisäksi maalin lähestyessä kilometrien etenemistä seurataan omilla kylteillään.
Reitin varrella on toimitsijoita, jotka on sijoitettu haastavimpiin risteyskohtiin.

HUOLTOPISTEET

Huoltopisteiden määrä eri reiteillä: Himos Enjoy 2, Himos Challenge 2, Himos Extreme 4, Himos Trouble 6, Himos Night Easy 1, Himos Night Enjoy 2, Himos Night Challenge 2

Huoltopisteet on merkitty reittikarttoihin.
Huoltopisteillä tarjotaan vettä, Nosht-urheilujuomaa(maku lemon) ja energiapitoista purtavaa(suklaata, suolakurkkua, sipsejä).

Huoltopisteiden eväät on annosteltu paperipusseihin. Ota eväät mukaasi ja jätä roskat huoltopisteen jälkeisille roskapusseille. Viimeinen roskapussi on merkattu siitä kertovalla kyltillä.

Roskaaminen on kielletty ja johtaa hylkäämiseen. Huoltopisteillä ja niiden jälkeen on tarjolla roskapusseja, joihin voi tyhjentää reitillä kertynyttä jätettä. Kilpailijoille sallitaan oma lisähuolto reitin varrella.

ENSIAPU

Kilpailun ensiapupiste sijaitsee maalissa. Reittikartasta löydät ensiavun ja kilpailunjohdon numeron.
Mikäli tarvitset apua kilpailun aikana, niin ota yhteyttä reitin varrelta tasaiseen tahtiin löytyviin toimitsijoihin tai kerro avun tarpeesta muille kilpailijoille, jotka ovat kilpailun lomassakin auttamisvelvollisia.

Toimitsijat niin reitin varrella kuin huoltopisteillä ovat varustautuneet avaruuslakanalla, joilla turvataan mahdollisesti reitille hyytyneiden kilpailijoiden turvallisuutta.

Kilpailun järjestäjä ei vakuuta kilpailuun osallistuvia, vaan jokainen kilpailija huolehtii omasta vakuutusturvastaan itsenäisesti.

KESKEYTTÄMINEN

Keskeyttäneet kilpailijat ilmoittautuvat maalissa. Järjestäjä kontrolloi, että kaikki matkaan lähtevät saapuvat maaliin. Ilmoittautumalla maalissa vältämme turhat maastoetsinnät.

MAALI

Maali suljetaan perjantaina 26.1 klo 23.30 ja lauantaina 27.1 klo 18.00. Myös keskeyttäneet käyvät maalissa ilmoittautumassa.
Ylä-Porkkalan tilan valloittavaa kylmäpuristettua tuoremarjamehua ja vettä on saatavilla välittömästi maaliin saapumisen jälkeen.

KILPAILUN JÄLKEEN

PESEYTYMINEN 

Perjantaina miehille on tarjolla rantasauna sekä lisätiloina terassi Riemun caravanpisteen suihkutilat. Naiset pääsevät nauttimaan savusaunasta, mutta myös Koivula 13 ja 14 mökkien suihku- ja saunatilat ovat lisätiloina käytössä.

Lauantaina miehet pääsevät nauttimaan savusaunasta, mutta myös Koivula 13 ja 14 mökkien suihku- ja saunatilat ovat lisätiloina käytössä. Naisille on tarjolla rantasauna ja lisätiloina terassi Riemun caravanpisteen suihkutilat.

Käytä pesutiloissa vettä säästeliäästi, sillä lämmin vesi on liipasimella näin isossa tapahtumassa. SAVUSAUNOJAT -> Saunan ovi kiinni heti, kun menet/tulet, jotta elämystä riittää loppuun asti kaikille juoksijoille.

Pukeutumistiloina on käytettävissä peseytymistilojen lisäksi Kokouskeskus Koulun yläkerran luokkatilat. Kisatori sijaitsee Koulun alakerrassa. Kokouskeskus Koulu löytyy Himos Areenan pihapiiristä tapahtumakeskuksen ytimestä.

Huom! Tutki tapahtumakeskuskartasta, missä sijaitsevat yllä mainitut peseytymistilat ja saunat, sillä nämä ovat jakautuneet alueella neljään eri kohteeseen.

RUOKAILU

Perjantaina Tupa kitchen & bar palvelee tapahtumakeskuksessa klo 14-23.
Lauantain tapahtumassa osanottomaksuun sisältyy buffetruokailu Ravintola Liiterissä klo 11.30-19.00. Ilmoita ilmoittautumisen yhteydessä erikoisruokavaliosta.
Lipun osanottomaksuun sisältyvään buffetruokailuun saat kisatoimistosta. Tarkempaan menuun voit tutustua ruokailusivuilta.

Huoltajilla ja katsojilla on mahdollisuus ostaa ruokalippu paikan päältä hintaan 18,4e(Lapset alle 12v 9,3e).

KAHVILA

Tapahtumakeskuksessa löydät kahvipaikan Tupa kitchen & barista. Siellä saatavilla myös ruokailuita pienempään ja isompaan nälkään. Avoinna perjantaina klo 14-23 ja lauantaina klo 8-23.

PALKINNOT

Palkintojenjakoaikataulu: Palkinnot jaetaan välittömästi kolmen parhaan maaliintulon jälkeen. Kilpasarjoissa(Trouble-, Extreme- ja Challenge-sarjat) palkitaan 3 parasta arvokkain tuotepalkinnoin. Muissa sarjoissa arvotaan runsaasti hyviä arvontapalkintoja. Arvontapalkintojen voittajat löydät maaliintulosi jälkeen listattuna kilpailutoimiston kupeesta. Arvontavoittosi voit käydä noutamassa kilpailutoimistosta. Noutamatta jääneitä arvontapalkintoja ei toimiteta jälkikäteen.

KUVAT JA VIDEOT

Tapahtumasta tuotetaan kuva- ja videomateriaalia, jota jaetaan kilpailuiden kotisivuilla. Osanottajilla on mahdollisuus jakaa kisakuvia mm. omilla somekanavillaan.

AFTER TRAIL

Polkujuoksutarjonnan lisäksi tammikuinen viikonloppu Himoksella tarjoaa huippukunnossa olevat runsaat laskettelurinteet ja hiihtoverkostot. Tutustu myös upouuden huvikeskus Willin Lännen oheispalveluihin!

Lisäksi Himos Winter Trail-viikonloppuna Himos Areenalla on luvassa huippuluokan After Trail-meininkiä, sillä sekä perjantaina että lauantaina tapahtumakeskuksen ytimessä Himos Areenan lavalla tunnelmoi live-esiintyjä.

Pe 26.1 Dance Weekend esiintyjinä Himos Areenalla irrottelevat E-Rotic, Aikakone, Aurium ja Dj Ice K.

Itse pääpäivänä la 27.1 Himos Areenan valtaavat Daze, Oku Luukkainen ja Dj Ice K.

La 27.1 Dance Weekend -tapahtumaan Himos Winter Trail -osallistujilla on 2 euron alennus normaalista lipun hinnasta. Liput ostetaan Himos Areenan verkkokaupasta. Alennuskoodi lippujen ostamista varten on: WINTERTRAIL24