Kilpailuohjeet – Himos Winter Trail

Kilpailuohjeet

ENNEN KILPAILUA

SAAPUMINEN

Tapahtumakeskuksen navigointiosoite on Säyryläntie 445, Jämsä. Opastukset paikoitukseen alkavat Himos Centerin liikenneympyrästä osoitteesta Länsi-Himoksentie 4, Jämsä. Seuraa opasteita ja liikenteenohjaajien ohjeita. Paikoitus sijaitsee tapahtumakeskuksen välittömässä läheisyydessä.
Himokseen on hyvät julkiset liikenneyhteydet. Junat pysähtyvät Jämsän keskustan tuntumassa ja bussilla pääset suoraan Himokseen. Esimerkiksi Tampereelta ja Jyväskylästä kulkevilla edullisilla Onnibusseilla on pysäkkinsä Himoksen kohdalla.

Tapahtumakeskuskartasta näet mm. kisatoimiston, seminaaritilojen, WC:n, buffetruokailun, saunan ja pysäköinnin sijainnit tiiviissä tapahtumakeskuksessa.

KILPAILUMATERIAALI

Kilpailumateriaali noudetaan kisatoimistosta. Kilpailumateriaali pitää sisällään kilpailunumeron, johon on kiinnitetty ajanottosirut. Kaikkien sarjojen kisamateriaaliin kuuluu säänkestävästä materiaalista valmistettu reittikartta. Karttaan on reitin lisäksi merkitty huoltopisteet sekä kilpailunjohdon ja ensiavun puhelinnumerot.

Kilpailumateriaali sisältää ruokalipun buffetruokailuun kaikille lauantain tapahtumapäivän osallistujille. Huoltajilla ja katsojilla on mahdollisuus ostaa ruokalippu paikan päältä hintaan 14e. Kisatoimiston aukioloajat löytyvät täältä!

KILPAILUVARUSTEET

Kenkävalinnaksi suosittelemme talvijuoksuun soveltuvia pitäviä nastakenkiä. VJ Sarvan nastakenkävalikoimasta löydät varmasti talvikeleillä mainiosti pitävän jalkineen, joka silti säilyttää käyttömukavuutensa. Tavallisella maastolenkkarillakin reitistä toki selviää hienosti. Juomareppu ja lisäenergia ovat suositeltavia erityisesti Himos Extremen kiertäjillä. Mahdollisen tiukemman pakkasen sattuessa suojaa nilkkasi sekä varustaudu kerrospukeutumisella.

HOTELLI HELPOTUS

Tapahtumakeskuksessa on runsaasti WC-tiloja. WC-tilat on merkitty tapahtumakeskuskarttaan. WC-tiloihin ei ole sallittu mennä nastareilla. Lähtöpaikalla ei ole saatavilla WC-tiloja.

VARUSTESÄILYTYS

Tapahtumakeskuksessa toimii varustesäilytys narikkaperiaatteella kilpailun ajan. Perjantaina tapahtumakeskus Kokouskeskus Koululla ja lauantaina Himos Areenalla. Molemmat tilat vastakkain samassa pihapiirissä.

URHEILUKAUPAT

Tapahtumakeskuksessa operoi kisatori kauppiaineen, josta voi hankkia viime hetken varusteita kengistä yölamppuihin ja muihin juoksuvarusteisiin sekä juomarepuista urheiluravinteisiin.

KILPAILUN AIKANA

SÄÄNNÖT

Kilpailussa noudatetaan järjestäjän kilpailuohjeissa antamia ohjeita. Kilpailijan suoritus johtaa hylkäämiseen, mikäli hän oikaisee merkityltä reitiltä tai jättää roskia jälkeensä kisareitillä.
Kilpailussa noudatetaan herrasmiessääntöjä ja otetaan kanssakilpailija huomioon niin tiiviissä lähtörytäkässä kuin reitin varrella. Kapeilla lumipoluilla nopeammalla kilpailijalla on oikeus pyytää ja saada tilaa ohitukseen.

LÄHTÖ

Lähtö tapahtuu 800m päässä tapahtumakeskuksesta. Siirtyminen lähtöön tapahtuu kävelytietä pitkin. Kokoontuminen lähtöön tapahtuu 10min ennen oman sarjan lähtöä. Eri sarjojen lähtöajat käyvät ilmi täältä. Lähtöön siirrytään omatoimisesti järjestäjän merkitsemää reittiä tai vaihtoehtoisesti ja halutessasi johdetusti kävelijän perässä 20min ennen oman sarjasi lähtöä. Lähtö tapahtuu kuulutuksen ohjeiden mukaan.

Lähdöstä on varustekuljetus maaliin. Kilpailija voi ottaa kisatoimistosta muovikassin, joka merkitään kilpailijan numerolla. Muovikassit kuljetetaan aikanaan lähdöstä maaliin järjestäjän toimesta.

REITIN MERKINTÄ

Reitti on merkitty selkeimmistä kohdistaan näkyvillä yhteistyökumppanin lipuilla. Epäselvissä kohdin merkintäväliä on tihennetty. Siirtymiset uusille poluille on merkitty yhtenäisellä sulkunauhalla ja kylteillä. Lisäksi maalin lähestyessä kilometrien etenemistä seurataan omilla kylteillään.
Reitin varrella on toimitsijoita, jotka on sijoitettu haastavimpiin risteyskohtiin.

HUOLTOPISTEET

Huoltopisteiden määrä eri reiteillä: Himos Easy 1, Himos Enjoy 2, Himos Challenge 2, Himos Extreme 4, Himos Night Easy 1, Himos Night Enjoy 2, Himos Night Challenge 2

Huoltopisteet on merkitty reittikarttoihin.
Huoltopisteillä tarjotaan vettä, mehua ja energiapitoista purtavaa.
Roskaaminen on kielletty ja johtaa hylkäämiseen. Huoltopisteellä on tarjolla roskapusseja, joihin voi tyhjentää reitillä kertynyttä jätettä. Kilpailijoille sallitaan oma lisähuolto reitin varrella.

ENSIAPU

Kilpailun ensiapupiste sijaitsee maalissa. Reittikartasta löydät ensiavun ja kilpailunjohdon numeron.
Mikäli tarvitset apua kilpailun aikana, niin ota yhteyttä reitin varrelta tasaiseen tahtiin löytyviin toimitsijoihin tai kerro avun tarpeesta muille kilpailijoille, jotka ovat kilpailun lomassakin auttamisvelvollisia.

Toimitsijat niin reitin varrella kuin huoltopisteillä ovat varustautuneet avaruuslakanalla, joilla turvataan mahdollisesti reitille hyytyneiden kilpailijoiden turvallisuutta.

Kilpailun järjestäjä ei vakuuta kilpailuun osallistuvia, vaan jokainen kilpailija huolehtii omasta vakuutusturvastaan itsenäisesti.

KESKEYTTÄMINEN

Keskeyttäneet kilpailijat ilmoittautuvat maalissa. Järjestäjä kontrolloi, että kaikki matkaan lähtevät saapuvat maaliin. Ilmoittautumalla maalissa vältämme turhat maastoetsinnät.

MAALI

Maali suljetaan perjantaina 17.1 klo 22.30 ja lauantaina 18.1 klo 17.30. Myös keskeyttäneet käyvät maalissa ilmoittautumassa.
Mehua ja vettä on saatavilla välittömästi maaliin saapumisen jälkeen.

KILPAILUN JÄLKEEN

PESEYTYMINEN

Tapahtumakeskuksessa sijaitsee Himos Hotelli, jonka naisten saunatila toimii tapahtumaan osallistuvien naisten peseytymistiloina. Naisten käytössä on lisäksi kokoustila Renki, jota käytämme saunatilojen laajennettuna pukeutumistilana. Lisätilaa naisten peseytymiseen löytyy karavaanarien suihkutiloista terassi Riemun alakerrasta. Miesosallistujien peseytymispaikkana toimii rantasauna, josta käsin on mahdollisuus virkistäytyä polkureissunsa jälkeen avannossakin.

RUOKAILU

Perjantaina Ravintola Tupa palvelee tapahtumakeskuksessa klo 08-23.
Lauantain tapahtumassa osanottomaksuun sisältyy buffetruokailu Ravintola Tuvassa klo 12.30-18.30. Ilmoita ilmoittautumisen yhteydessä erikoisruokavaliosta.
Lipun osanottomaksuun sisältyvään buffetruokailuun saat kisatoimistosta. Tarkempaan menuun voit tutustua ruokailusivuilta.

Huoltajilla ja katsojilla on mahdollisuus ostaa ruokalippu paikan päältä hintaan 14e.

KAHVILA

Kilpailukeskuksessa palvelee kahvila, jossa tarjolla pientä suolaista ja makeaa purtavaa sekä kahvia/teetä ja juomia.

PALKINNOT

Sarjojen palkintojenjako järjestetään noin 1,5h voittajien maaliintulon jälkeen. Kilpasarjoissa(Extreme- ja Challenge-sarjat) palkitaan 3 parasta arvokkain tuotepalkinnoin. Muissa sarjoissa arvotaan runsaasti hyviä arvontapalkintoja. Arvontapalkintojen voittajat löydät maaliintulosi jälkeen listattuna kilpailutoimiston kupeesta. Arvontavoittosi voit käydä noutamassa kilpailutoimistosta. Noutamatta jääneitä arvontapalkintoja ei toimiteta jälkikäteen.

TÄHTIESIINTYJÄT

Olennainen osa Himos Winter Trail-tapahtumaa on polkujuoksuyhteisön talvinen kohtaaminen ja mielenkiintoisen lajiväkeä kiinnostavan informaation jakaminen. Tapahtumassa esiintyy viikonvaihteen aikana lajiväkeä koukuttava luennoitsija.

KUVAT JA VIDEOT

Tapahtumasta tuotetaan kuva- ja videomateriaalia, jota jaetaan kilpailuiden kotisivuilla. Osanottajilla on mahdollisuus jakaa kisakuvia mm. omilla somekanavillaan.

AFTER TRAIL

Polkujuoksutarjonnan lisäksi tammikuinen viikonloppu Himoksella tarjoaa huippukunnossa olevat runsaat laskettelurinteet ja hiihtoverkostot. Himos Winter Trail-viikonloppuna Himos Areenalla on luvassa huippuluokan After Trail-meininkiä, sillä lauantaina Himos Areenalla esiintyy Himos Winter Trail-viikonvaihteen päätteeksi Ressu Redford. Perjantain pääesiintyjä on vielä auki. Himos Winter Trail-osallistujilla on oma kiintiö ja oma edullisempi hinta Areenan iltarientoihin. Erikoishintaiset liput tulevat myyntiin tapahtuman alla. Lauantain tapahtumapäivänä Himos Winter Trail-ilmoittautumismaksuun sisältyy myös buffetruokailu Ravintola Tuvassa.