Himos Winter Trail -palautekyselyn yhteenveto julkaistu! – Himos Winter Trail

Himos Winter Trail -palautekyselyn yhteenveto julkaistu!

Himos Winter Trail 2024 -tapahtuman 994:stä osallistujasta palautekyselyymme vastasi 145 henkilöä. Paljon kiitoksia! Avaamme perinteisesti runsaasti palautekyselyn tuloksia, joihin voit tutustua tässä uutisessa.

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Mille reitille osallistuit?. Vastausten määrä: 145 vastausta.

Palautekyselyyn tuli vastauksia tasaisesti kaikista sarjoista. Jokaisesta sarjasta vähintään 14 vastausta. Eniten palautetta antoivat Night-Extremen osallistujat, vaikka se suinkaan ei ollut tapahtuman suurin sarja.

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Vastasiko tapahtuma odotuksiasi. Vastausten määrä: 144 vastausta.

Tapahtuma vastasi mainiosti osallistujien korkeitakin odotuksia!

”Mahtavaa panostusta tunnelmaan jälkeen kerran, kiitos! Reittikin oli huippukunnossa. Kiitos koko talkooväelle! En löydä edes sanoja, miten kiittäisin tunnelman luomisesta kaikin puolin.

”Oli kyllä kaikkien aikojen paras Himostrail missä olen ollut mukana. Kesän tapahtumat mukaanlukien tämä taisi nyt olla yhdeksäs tai kymmenes kerta kun olen jollain tavalla mukana (kisaamassa tai kannustamassa). Upeassa kunnossa oli polut, kannustus mahtavaa ja huoltopisteillä, maalissa ja kaikkialla muuallakin henkilökunta iloisella ja auttavalla mielellä! Kiitos tuhannesti!”

”Tämä on aivan ehdoton lempparijuoksutapahtumani ja ihanaa on, että juoksuvuoden saa aloittaa tällä tavalla. Kaikki vaan toimii niin hyvin! Kannustuksen ja järjestelyjen taso on aivan poikkeuksellisen erinomainen, ja toimitsijat ovat niin mahdottoman ystävällisiä ja avuliaita. Lisäksi reitti itsessään on maaginen, ilahduttava ja ainutlaatuinen. Rehellisesti voi sanoa, että Himos Winter Trail on riemua joka askeleella. Kiitos taas, että tarjoilitte tällaisen upean juoksuelämyksen!”

”Kaiken kaikkiaan oli huippu tapahtuma. Muut massaurheilutapahtumat saisivat ottaa oppia miten tehdään oikein perkeleen hieno tapahtuma.”

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Voisitko suositella Himos Winter Trailiin osallistumista. Vastausten määrä: 145 vastausta.

Lähes kaikki Himos Winter Trail -tapahtuman osallistujista haluavat suositella tapahtumaa eteenpäin!

”Upea tapahtuma, voisipa sen juosta joka viikonloppu! Tulen taatusti ensi vuonna uudestaan.”

”Tapahtuma on ylivoimaisesti Suomen paras, järjestelyihin on käytetty paljon aikaa ja tunteja, sen huomaa reitillä. Tulen myös jatkossa ja tuon kavereita mukana, tämä reissu oli heräte, koukkuun jäi.”

”Polut olivat priimakunnossa, ja paljon hienoja ”koristeita” oli matkan varrella. Järjestäjät jaksoivat kannustaa kaikkia tasapuolisesti. Mukavaa oli myös runsas valokuvaajien määrä, kaikki juoksijat varmasti löysivät kuvan itsestään. Kiitokset hyvistä järjestelyistä, ensi talvena nähdään taas!”

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Fiilis reitistä. Vastausten määrä: 145 vastausta.

Reittiin ollaan erittäin tyytyväisiä. Kehityskohteina mainittiin mahdolliset uudet matkavaihtoehdot, ohituskaistojen pidentäminen ja lopun siirtymän poistaminen reitiltä. Positiivista palautetta tuli lisätyistä ohituskaistoista, kaksisuuntaisen liikenteen poistumisesta sekä nopeista hyväkuntoisista poluista. Lisäksi kaipailtiin bajamajoja reitille sekä väliaikatietoja tulospalveluun. Pyrimme reagoimaan näihin useissa palautteissa esiintyneisiin teemoihin.

”Polut todella hyvin ”huolletut” ja selkeät, samoin huollot hyvät, ruokailu todella laadukas ja monipuolinen ja sauna avantomahdollisuuksinensa ihan parasta! Ja kiva kun oli kuvaajiakin reitillä.”

”Jokunen bajamaja reitin varrelle. Väliajat, niin on helpompi seurata, milloin tulee tuttuja maaliin. Nyt oli oman maaliintulon jälkeen melkoisen kylmä odotella muita, eikä tohtinut mennä pukeutumistiloihin odottamaan, kun ei tiennyt yhtään milloin tulevat. Ruuhkaa oli todella paljon vähemmän kuin pelkäsin, etenkin tieosuuksista johtuen. Eli pitäkää lyhyet tiepätkät ehdottomasti reitillä, vaikka niitä ei olekaan niin mukava juosta. Tuplaraiteista iso osa oli sellaisia, jotka eivät auttaneet ohituksissa, joten jos niitä on mahdollista saada lisää, ja pystyy sijoittamaan paremmin, niin ehdottomasti parantaa sujuvuutta. Mutta korostan, että ruuhkaa oli ainakin minun kohdallani todella vähän, ja kun ei muutenkaan ollut verenmaku suussa, niin ruuhkista ei koitunut itselleni minkäänlaista harmia.”

”Nyt alkaa jo omat ideat loppua kesken, kun reitille oli laitettu niin paljon eforttia. Kerrastaan upea luminen taikamaa ja tunnelma oli kyllä aivan maaginen. Kiitos upeasta elämyksestä! Oli wörttii.

”Olen juossut tapahtumassa kerran 9km matkan ja kahteen kertaa 13km matkan. Houkuttelisi juosta pidempi matka mutta harppaus tuohon 25km matkaan on melkoinen joten olisiko mahdollista saada joku sarja jonka pituus olisi siltä väliltä.. 18-20km kenties 🙂 ? Muuten todella hyvin järjestetty tapahtuma. Saunomismahdollisuus, maalin huoltopiste ja buffet ihan huiput kisan jälkeen :)”

”Miten pystykään niin upeessa kunnossa polut olemaan! Mieletön tapahtuma, varpilla tuun ens vuonna uusiks.”

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Oliko reitti merkattu hyvin. Vastausten määrä: 145 vastausta.

Reittimerkintä keräsi hyvän palautteen. Eniten kehitettävää löytyi lopun tieosuudelta, jossa väliaikainen työmaa-alue hämäsi joitakin osallistua. Paikalla toki oli reittioppaamme ohjaamassa läpi koko viikonlopun.

”Perjantai 6km yöjuoksun loppumatkalla (500m ennen maalia) meinasin harhautua, kun opasteet puuttui. Siinä oli jokin tietyökohta, mutta onneksi kauempaa toimitsijat huusi, että tännepäin.

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Tunnelma reitin varrella. Vastausten määrä: 145 vastausta.

Tapahtuman tunnetuin valttikortti eli tunnelma reitin varrella ei pettänyt tälläkään kertaa vaan keräsi parhaimman palautteen!

”Iso iso kiitos kaikille matkan varrella tsempanneille. Huollon porukka oli timanttia, reitillä opastajat timanttia, reitin koristelleet tyypit timanttia! Kaikki valot, ulkotulet, jääveistokset, hauskat opasteet ja muut. Upeita! Te olette panostaneet tähän, ja tehneet juoksijalle huikean elämyksen. KIITOS!!!”

”Parhaat polut, paras tunnelma, suorastaan lumoava, paras tapahtuma”

”Meininki, reitti ja kaikki reitin varrella oli täydellistä. Kiitos niin paljon etenkin ihanille toimitsijoille ❤️”

”Lämmin kiitos, paras polkujuoksutapahtuma tähän mennessä! Night-reitit hienosti valaistu, hieno tunnelma ylipäätään!”

”Aivan loistava tapahtuma! Paras tunnelma reitin varrella ja hyvää huumoria myös mukana.”

”Yöpolku oli uskomaton kokemus! Semmoinen, joka pitää päästä kokemaan uudestaan! 💥🤩 Erityismaininta vielä hymyileville ja kannustaville talkoolaisille. Varsinkin reitin varrella jokainen kohtaaminen antoi lisäpoweria. Oli myös aivan huippua, kun monet talkoolaiset kertoivat reitin varrella mitä on odotettavissa edessä. 💎 Erityismaininta vielä mahtavista arvontapalkinnoista! Itse voitin sukat ja voi sitä riemua!!! 😍 Niin hienoa, että hitaammillakin nautiskelijoilla mahdollisuus tuotevoittoihin. Nähdään ensi vuonna! ❤️”

”Tammikuun piristys tää tapahtuma, loistopuitteet ja reitin tunnelma 6/5 🤩, Dance Weekendin kanssa täydellinen combo niin ei mene liian vakavaksi 👍”

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Tunnelma tapahtumakeskuksessa. Vastausten määrä: 145 vastausta.

Tapahtumakeskuksen tunnelma ei yltänyt samalle tasolle reitin tunnelman kanssa. Tämä on yksi kehityskohteistamme ja pohdinnassamme on, että miten saamme osallistujat ja katsojat viihtymään pidempään tapahtumakeskuksen alueella maaliintulijoita kannustamassa.

”Kisakeskukseen jotain joka saisi juoksun jälkeen jäämään istuskelemaan ja tunnelmoimaan muiden maaliintuloa. Ei sinne mitään isoa telttaa mahdu johon juostaan suoraan maaliportista mutta sinnepäin.”

”Fiilis reitillä ja kisakeskuksella aivan huippua. Kiitos uskomattoman hienosti järjestetystä tapahtumasta.”

”Kiitos jälleen tapahtuman järjestämisestä. Mukava tunnelma oli koko tapahtuma alueella :)”

”Talkoolaisten ja muiden reitin varrella olleiden kannustus oli uskomattoman hienoa, samoin kuin reitille tehdyt ”koristeet”. Entisenä uinninvalvojana minua erityisesti lämmittivät vaativaan vesistönylitykseen tuodut pelastusvälineet. 😀 Muutenkin huumori oli kohdillaan, ainakin minun mielestäni! Reitin varrella saadun kannustuksen myötä odotin innolla maaliintuloa, mutta siellä ei ollutkaan juuri ketään (enkä nyt sentään ihan viimeisenä tullut). Perjantai-iltana tämä johtui varmasti osin pakkasesta, mutta kiva jos siihenkin keksisitte jonkin parannuksen. Tämä huipentaisi muutenkin ainakin tämän ensikertalaisen odotukset reilusti ylittänyt tapahtuma. KIITOS!”

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Tapahtumakeskuksen toimivuus ja opasteet. Vastausten määrä: 145 vastausta.

Tapahtumakeskus koetaan varsin toimivana. Suurin haaste keskuksen osalta ovat opasteet. Toiminnot ovat hajautuneet, jotta sisätilat on saatu maksimaalisesti hyödynnettyä. Tämä aiheuttaa vaikeuksia suunnistaa tavoitekohteeseen tapahtumakeskuksen alueella. Vinkkinä kerromme, että tapahtumakeskuskarttoja löytyy alueelta joka kulmalta ja näistä toiminnot löytyvät selkeästi kuvattuna.

”Kiitos aivan mahtavasta tapahtumasta! Olin ensimmäistä kertaa ja jäi todella hyvä fiilis. Tulen uudelleen. Reitti oli mahtava ja polut hienossa kunnossa. Kannustus reitillä oli hyvä. Tapahtumakeskus on mukava, kun kaikki on tiiviisti lähekkäin, parkkipaikkaa myöden.”

”Aivan huippu tapahtuma, tämä yöpolkujuoksu menee Top 3 juoksutapahtumiin. Tälläisiä tapahtumia tarvitaan keski-suomeen, Himos on loistava keskus tapahtumalle. Iso Kiitos kannustajille ja järjestäjille!”

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Ennakkoviestintä tapahtumasta. Vastausten määrä: 145 vastausta.

Ennakkoviestinnän koettiin olevan riittävää. Osallistujapalautteen perusteella näin ei kuitenkaan ollut, sillä noin 50% palautekyselyssä esiintyneistä toiveista jo oli tapahtumassa kunnossa/toiminnassa. Osallistujilla vain ei ollut tästä tietoa. Tieto olisi löytynyt kilpailuohjeista. Tätä korostettiin osallistujasähköpostien infossa, mutta tavoittavuus ei ollut riittävä. Pyrimme siis kehittämään tiedotusta edelleen. Mm. savusaunan osalta vesihaaste oli tiedossa ja tähän olimme varanneet aivan savusaunan vierestä kaksi mökkiä, joissa lämmin vesi oli taattu.

”Kisalla on hyvät ja selkeät nettisivut, joita seuraan aktiivisesti.”

”Lämmintä vettä ei riittänyt enää savusaunan suihkussa perjantai-iltana (kello oli varmaan noin 22.30-23.00). Se oli aika hyinen yllätys.”

”Selkeämpi viestintä, mikäli matkalla on jokin aikaraja ja esim cut-off-pisteet reitille (olisi ollut helppo toteuttaa tällä reitillä) eli jos et aikaan x mennessä ole ehtinyt pisteelle, sinut ohjataan pois reitiltä/lyhyemmälle reitille JA näistä SELKEÄ viestintä.”

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Kilpailumateriaali. Vastausten määrä: 145 vastausta.

Tapahtumamme toteuttaa monia asioita ympäristönäkökulmasta. Numeroiden kierrättäminen oli meille uusi idea ja selvittelemme asiaa. Tässä tapauksessa kysymykseen tulisi lähinnä juokseminen samalla numerolla useana vuonna.

’”Voisiko numerolaput kerätä maalissa ja käyttää ensi vuonna (eko. syistä)?”

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Tapahtuman myyntipisteet. Vastausten määrä: 143 vastausta.

Kaikki tapahtuman osallistujat eivät laajaa myyntipistettämme olleet huomanneet. Edelleen massiivisemmalla kisatorille olisi osallistujilla kaipuuta.

”Olis voinu olla enemmän kisatorimeininkiä, päässy shoppailee paremmin. Muutoin aivan huippumeno ja tapahtuma!

”Lisäksi myyntipisteet ovat hyviä, olen ostanut jo monet lenkkarit teidän tapahtumastanne.”

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Buffetruokailu. Vastausten määrä: 121 vastausta.

Buffetruokailu jakoi vahvasti mielipiteet. Kuitenkin 73% oli siihen tyytyväinen. Perjantain tapahtumaan toivottiin myös laajasti ruokailua. Siihen ei ole kuulunut ruokailua, koska tapahtumapäivä venyy osalla myöhään yöhön ja lisäksi yöpolkujen hinnoittelu on edullisempi. Tutkimme kuitenkin mahdollisuutta lisämaksulliseen ruokailuun halukkaille.

”Aivan loistotapahtuma. Järjestelyt huippuluokkaa, kaikki toimi. Polut olivat ihan Super kunnossa. Lisäksi maalin buffetruokailu oli piste Iin päälle.

”Osallistuin ensimmäistä kertaa iltajuoksuun päiväjuoksun sijaan. Oletin, että myös iltajuoksun päälle tarjotaan ruoka ja tämä oli pettymys, kun näin ei ollut.”

”Buffet-ruokailun kasvisvaihtoehto oli pettymys. Falafelit olivat kovin kuivia ja kastiketta ei ollut nimeksikään. Falafel ja riisi ei muutenkaan ole hyvä ruoka pitkän juoksun jälkeen. Viime vuotinen lasagne sen sijaan oli aivan täysosuma!”

”Reitti oli hyvä. Tunnelma ja kannustu reitillä omaa luokkaa. Buffet ruokailussa erityis Kiitos, mahtavista salaateista. Sauna ja avanto tekivät juoksun jälkeen hyvää.”

”Kiitos vegaanisesta ravinnosta, lisää tätä!”

”Tänä vuonna buffetruoka oli erityisen hyvää! Olisipa kesälläkin yhtä hyvää ruokaa.”

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Huoltopisteet reitin varrella. Vastausten määrä: 144 vastausta.

Huoltopiste keräsi hyvän palautteen. Toiselle huoltopisteelle toivottiin hiukan lisää tilaa ohituksiin. Lämmin urheilujuoma oli osallistujien mieleen. Yleisesti huoltopisteen hyvä tunnelma keräsi paljon kiitosta!

”2 huollossa olisi voinut raivata vähän enemmän tilaa huollon tarjonnan nautiskeluun niin että muut juoksijat pääsevät sujuvasti läpi.”

”Lämmin energiajuoma reitin varrella on superhyvä, kiitos siitä!! Lisäksi se Porkkalan lämmin mehutarjoilu on todella hyvää maaliin tullessa! Sauna+suihku sekä perjantaina että lauantaina mahtava juttu.”

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Missä majoituit?. Vastausten määrä: 144 vastausta.

Majoittujia on tapahtumaviikonloppuna Himoksella hyvin, mikä lisää mahdollisuuksiamme oheispalvelujen kehittämiseen polkukansalle.

Kiitos vielä osallistujille ja palautteeseen vastannaille. Palautteen perusteella aiheellista on kiittää myös mahtavia talkoolaisia, joilta ei hyvää fiilistä reitin varrella puuttunut!