Nieminen ja Koljonen kestävimmät Himoksen yöpoluilla – Himos Winter Trail

Nieminen ja Koljonen kestävimmät Himoksen yöpoluilla

Juoksuradoilta tutut Jussi Nieminen ja Mila Koljonen osoittautuivat kestävimmiksi ja valtasivat ykkössijat miesten ja naisten 25 kilometrin öisillä Night-Extreme lumipoluilla perjantai-iltana Jämsän Himoksella.

Nieminen laski olleensa ensimmäisen kierroksen jälkeen kuudentena, mutta heistä vain kaksi lähti toiselle kierrokselle ja muut juoksivat yhden kierroksen eli 13 kilometriä.

-Vedin täysillä toisen kierroksen alussa olleen ylämäen. Kun huomasin kavereiden jäävän, sain juosta loppumatkan yksin.

Nieminen piti sen verran kovaa vauhtia ja kellotti ajan 1.57.46, mikä merkitsi voiton irronneen yli 3 minuutin marginaalilla Aleksi Niemelään. Jere Sjögren otti kolmossijan ajalla 2.01.53, mistä Juho-Veikko Hytönen jäi vain 22 sekuntia.

-Polut olivat hyvässä kunnossa ja vain parissa kohtaa oli hieman pehmeämpää polkua tarjolla, totesi Nieminen.

Kesällä Himoksen 52 kilometrillä kolmanneksi tullut Nieminen oli lauantaina tulessa myös 37 kilometrillä ja kilpaili näin ollen tosissaan miesten Double-Trouble -herruudesta.

-Aamulla sen sitten näkee, miten on toipunut tästä illan kilpailusta.

Kun Niemelä, Sjögren ja Hytönen jättivät 37 kilometriä väliin, olivat Niemisen kovimmat vastustajat Aleksei Grabtchak, Juho Kunnari ja Jaakko Rapo.

Mila Koljonen piti muut naiset takanaan

Mila Koljonen ei tiennyt matkan varrella eikä vielä maaliin tullessaankaan, että hän voitti naisten 25 kilometrin kilpailun.

-Onneksi en tiennyt muista naisista mitään, kun matkalla oli sen verran omia tuntemuksia voitettavaksi.

Hän tuntui oitis tykästyneensä lumipolkuihin ja piti niitä jopa hienompina kuin kesäisiä polkuja.

-Jos olisi puhelin ollut mukana, niin olisin saanut hienoja taideteoksia reitiltä.

Kun Koljosen voittomarginaali viimevuotisen kakkossijan uusineeseen Aino Saloon oli vain 58 sekuntia ajoin 2.22.36 ja 2.23.34, olisi Koljosen voitto saattanut karata hänen ottaessaan kuvia.

Assi Steurs uusi viimevuotisen kolmossijansa ajalla 2.28.44 ja tarrasi lujasti viime talvena nappaamaansa yhteiskilpailun voittoon.

Neljänneksi sijoittunut Riikka Uimonen paransi aikaansa lähes 20 minuuttia ja nousi näin lauantain 37 kilometrillä kamppailemaan naisten yhteiskilpailun voitosta Assi Steursin kanssa.