Mikko Knuuttila palasi voittajaksi Himokselle – Himos Winter Trail

Mikko Knuuttila palasi voittajaksi Himokselle

Suunnistajana paremmin tunnettu Team Liikupin Mikko Knuuttila oli kolmatta kertaa mukana Himoksen poluilla ja otti kolmannen voittonsa, kun hän piti miesten 13 kilometrin Challenge -matkalla kovinta vauhtia lauantaina Jämsässä.

-Alussa passailin omaa vauhtiani, kun Maxime (Rauturier) veti sen verran kovaa ylämäkeen.

Kun kärkikaksikko tuli tasaiselle osuudelle, alkoi Knuuttilan kone puksuttamaan eri tahtiin ja hän pääsi korkkaamaan reitin.

-Oli siistiä ja nautinnollista vetää metsän hiljaisuudessa, kun reitti oli paikka paikoin saanut ohuen lumipeitteen, hehkutti Knuuttila.

Kovana mäkijuoksijana pidetty Knuuttila oli hieman huolissaan omasta tilanteestaan, kun ylämäessä ei kulkenut entiseen malliin.

-Se ei tiedä hyvää kesää ajatellen, kun mäkijuoksu ei sujunut niin kuin sen pitää sujua.

Vaikka Knuuttila kukisti vuonna 2019 Himoksen talvipoluilla Jere Pajusen ja vuoden 2020 kesällä tukun kovia polkutykkejä, hän ei ole kokenut polkujuoksua päälajikseen.

-Yritin vaihtaa päälajia, mutta sydän vei metsään suunnistamaan, juttusi Knuuttila.

Hän kellotti voittoajakseen 54.37 ja kukisti Ranskan maajoukkuesuunnistaja Rauturierin lähes kolmella minuutilla. Ranskalainen piti vajaan minuutin turvin takanaan elämänsä juoksun Himoksella tehneen 16-vuotiaan Lauri Lakasen, joka sai ajan 58.01. Niin ikään 16-vuotias Aapo Virkajärvi oli neljäs.

Teresa Janozikova oli aivan omaa luokkaansa

Suunta Jyväskylää edustava Tshekin maajoukkuesuunnistaja Teresa Janozikova voitti pari vuotta sitten Himoksella elämänsä ensimmäisen lumipolkujuoksun ja teki saman tempun lauantaina vieläkin kovemmalla ajalla 1.01.10.

-Nautin todella paljon täydellisessä kunnossa olevista poluista, kun jouduin viime vuonna jättämään juoksun väliin sairauden vuoksi.

Janozikova karkasi muilta naisilta heti alussa, mutta hän sai sopivaa seuraa miesten sarjassa kilpailleilta juoksijoilta.

-Juoksin koko matkan kartan kanssa ja sain samalla hyötyä suunnistukseen.

Teresa tykkäsi mahtavasta kannustuksesta kuin hullu puurosta ja piti lempparinaan pientä kumivenettä purolla.

Tshekkinainen oli vielä joulun ja uudenvuoden aikaan kipeänä, mutta hän on päässyt hyvään kuntoon sprintti- ja ratatreeneillä.

-Jos saan jatkaa samalla vireellä harjoituksia kisakauteen asti, olen tosi tyytyväinen.

Muut palkintosijat menivät suunnistustaustaisille naisille, kun Marjo Taanila oli toinen ja Reetta Lakanen kolmas ajoin 1.08.19 ja 1.08.56. Himoksella aiemmin palkinnoilla olleet Tanja Kuronen, Merja Rantanen, Hilla Ruokostenpohja ja Niina Taimisto löytyvät sijoilta 4-7.