Lipponen ja Laari taktikoivat voittoihin Night-Enjoylla – Himos Winter Trail

Lipponen ja Laari taktikoivat voittoihin Night-Enjoylla

Team Lipposen Juha Lipponen ja FMR:n (Finnish Marathon Runner) Sini Laari onnistuivat eri taktiikoilla nappaamaan miesten ja naisten 9 kilometrin Night-Enjoyn ykkössijat perjantai-iltana Himoksen öisillä lumipoluilla Jämsässä.

-Annoin poikien vetää ylämäkeen ja itse vähän passailin takana, kunnes siirryin kärkeen 5 kilometrin kohdalla ja pidin paikkani maaliin saakka, pärvötti Lipponen taktiikkaansa.

Miesten sarjassa toiseksi tullut 13-vuotias jämsäläissuunnistaja Eino Mäkinen piti alkumatkasta kärkipaikkaa ja oli vielä Paljakan lenkillä karanneen Lipposen tuntumassa.

-Lopussa jäin kärjestä jonkin verran lisää, myönsi Mäkinen.

Hän jäi lopulta vain puoli minuuttia voittajasta, kun ainakin kolme kertaa Mäkistä vanhemman Lipposen voittoaika oli 48.34. Kolmas oli Samuli Sotarauta, joka kellotti ajakseen 49.39.

Sini Laari oli ennakkoon valinnut taktiikakseen peesata kärkijuoksijaa ihan loppuun asti, mutta hänen taktiikkansa muuttui heti ensimmäisen 100 metrin nousun päälle tullessa.

-Kun huomasin omaavani kärkinaista paremman jalan ylämäessä, päätin yrittää karkuun ja pääsinkin, juttusi Laari.

Hän kehui kulkuaan yllättävän hyväksi ja sai kaikessa rauhassa kasvattaa voittomarginaalinsa yli minuutiksi ajalla 51.00. Virva Pohjalainen ja Jonna Lipponen veivät muut mitalisijat ajoin 52.10 ja 54.47.

Sini Laari piti polkuja erinomaisina ja tapahtuman formaattiakin hyvänä, sillä Himoksen lumipoluilla on mahdollisuus kilpailla pimeään ja valoisaan aikaan eri päivinä.

-Meillä se käy niin, että hoidan 1-vuotiasta lastamme huomenna, kun Juuso (Hakala) kilpailee päiväpoluilla.  

Taloudessa on nyt yksi voitto ja huomenna voi tulla toinen, sillä Juuso on yksi suosikeista 25 kilometrillä.