Krista Salonen nousi tuplavoittajaksi – Himos Winter Trail

Krista Salonen nousi tuplavoittajaksi

Naisenergiaa pursuavan Alppitallin Krista Salonen nousi harvalukuiseen Himos Winter Trailin tuplavoittajien joukkoon, kun hän voitti perjantai-illan yöpoluilla naisten 6 kilometrin Night-Easy matkan ja oli nopein myös 9 kilometrin Enjoy -sarjan päiväpoluilla lauantaina Himoksella.

-Alussa olin viiden sakissa, mutta huoltopisteen kohdalla siirryin kärkeen, kun mulla oli oma juoma mukana.

Täsmälleen samalla tavoin Salonen karkasi muilta myös perjantai-illan yöpoluilla, mutta hän luonnehti tällä tavalla kärkeen pääsyään kuitenkin pelkäksi vahingoksi.

Kärkipaikan pitääkseen nainen joutui kuitenkin pitämään reitillä vauhtia ja kellottamaan ajan 55.58, kun toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet Sanna Penttinen ja Niina Myllymäki taipuivat vain 32 ja 50 sekunnilla.

Salosen mielestä lumipolut eivät tuntuneet samalta päivällä kuin yöllä, sillä päiväpolkujen maisemat pyrkivät korvaamaan yöpolkujen tunnelmaa.

Miesten 9 kilometrin voittaja Espoon Tapioiden Juoksuklubin Jarkko Tepponen tiesi koko ajan olevansa miesten kärjessä.

-Juoksu oli tasaista rummutusta lähdöstä maaliin, kun yritin pysyä Kristan (naisten voittaja) perässä ja naisten kärkikolmikon mukana.

Tepponen kellotti maalissa ajan 56.57 ja joutui lopulta tunnustamaan 50 sekunnin sisään juosseen naisten kärkikolmikon niukasti paremmakseen.

Miesten sarjassa Tepponen oli kuitenkin ylivoimainen, kun ero toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneisiin Aapo Soiniin ja Kimmo Sipilään venähti yli kolmeksi ja viideksi minuutiksi.

-Sain siitäkin energiaa omaan juoksuun, kun järjestelyt olivat niin huikeat, paljasti voittaja.

Tepposella oli myös pienet paineet niskassaan, kun seurakaveri Toni Sisso oli päässyt voittajahaastatteluun perjantai-iltana.