Juuso Simpanen repi valtavan eron muihin – Himos Winter Trail

Juuso Simpanen repi valtavan eron muihin

Suomen kovin polku-ultrajuoksija Team VJ:n Juuso Simpanen teki jälleen hurjaa jälkeä Himoksen lumipoluilla ja paransi viimevuotista voittoaikaansa parilla minuutilla kellotettuaan Himos Troublen 37 kilometrin voittoajaksi 2.49.25 lauantaina Jämsässä.

-Kun mulla on lappu rinnassa, saan silloin enemmän itsestäni irti.

Simpanen tykkää myös treenata lumipoluilla ja tuumi saaneensa itselleen kovan treenin, mikä toimii hyvin välikisana seuraavaan starttiin.

-Se on hyvä asia, kun juoksijat lähtevät yhtaikaa 25 ja 37 kilometrille. Tällä kertaa sain Juuson (Hakala) sopivasti kiinni toka kierroksella, minkä jälkeen hän juoksi maaliin ja itse lähdin viimeiselle kierrokselle.

Simpanen rohkeni tulevina vuosina odottaa kovempaa vastusta 37 kilometrille, sillä hän sanoi viimeisen kierroksen menneen läpsyttelyksi.

Ulkomaillakin ahkeraan kilpaileva mies oli tyytyväinen VJ:n uuteen ACE -kenkään, missä on isompi vaimennus kuin aikaisemmin.

Simpanen jätti kakkos- ja kolmossijan ajoin 3.21.01 ja 3.21.21 vieneen Juho Kunnarin ja Aleksei Grabtchakin lähes 32 minuutin päähän.  

Riina Airaksinen uusi voittonsa

Jos oli miesten 37 kilometrin kilpailu voitosta selvä kuin pläkki, niin naisten kilpailun voittajaksi nousi viime vuoden tapaan Nilsiän Riina Airaksinen ajalla 3.41.00. Se oli lähes 6 minuuttia parempi aika kuin hänen viimevuotinen voittoaikansa 3.46.51.

Susanna Karhumäki johti juoksua pitkään, mutta hän menetti viimeisellä kierroksella kärkipaikkansa Kaisa Kontrolle.

-Sain Kaisan kiinni 32 kilometrin kohdalla ja olimme yhdessä vielä kilometri ennen maalia. Sitten pistin ison vaihteen päälle, ja Kaisa jäi taakseni, selvitti Airaksinen.

Kontro oli kakkonen ja jäi 58 sekuntia voittajasta, mutta hän kukisti kolmanneksi sijoittuneen Karhumäen tasan minuutilla.

Kärkikolmikko oli lopulta omaa luokkaansa, sillä neljännen ja viidennen sijan napanneet Riikka Uimonen ja Assi Steurs jäivät 16 minuuttia kolmossijasta.