Tuomas Kari nousi väsyneenäkin Himos Challengen voittoon – Himos Winter Trail

Tuomas Kari nousi väsyneenäkin Himos Challengen voittoon

Perjantai-illan 13 kilometrillä täpärästi toiseksi jäänyt Angelniemen Ankkurin suunnistaja Tuomas Kari kokosi yön aikana hyvin itsensä ja nousi samalla matkalla niukkaan voittoon ajalla 55.20 lauantaiaamuna Himoksella.
-Aamulla tunsin kyllä itseni todella väsyneeksi ja olin kahden kilometrin kohdalla parikymmentä sekuntia kärkeä jäljessä.

Hän lähti sen jälkeen pikkuhiljaa tavoittamaan kärkikaksikkona ollutta Ranskan maajoukkuesuunnistaja Maxime Rauturieria ja perjantai-illan valtias Juuso Hakalaa ja tavoitti karkulaiset 3,3 kilometrin kohdalla.
-Kun Juuso alkoi vähitellen jäädä meistä, pääsimme Maximen kanssa häneltä karkuun, selvitti Kari.

Hän pyrki entisestä seurakaveristaan Maximesta eroon pitkässä laskussa noin neljä kilometriä ennen maalia ja onnistui aikeissaan.
-Kun huomasin kaverin alkavan jäädä, iskin vielä entistä kovempaa ja pidin hänet takanani maaliin saakka, vakuutti Kari.

Maratonin alle 2.30 juossut Tuomas Kari paukautti keskittyvänsä tänä vuonna polkujuoksuun, mutta suunnistuskisoissakin hänet toki nähdään.

Nykyisin joensuulaista Kalevan Rastia edustava ranskalainen taipui lopulta 13 sekunnilla Karille, kun taas polku- ja ratajuoksijana tunnettu Juuso Hakala ylitti maalilinjan runsaat kaksi minuuttia voittajan jälkeen.
-Olin tänään aika lailla jumissa ja annoin periksi runsaan viiden kilometrin jälkeen.

Ensimmäisestä maratonistaan haaveileva Hakala kertoi tulleensa loppumatkan rennon letkeästi ja nauttineensa upeista maisemista.

Terasa Janozikova piti Miia Niittysen takanaan

Suunta Jyväskylää edustava Tshekin maajoukkuesuunnistaja Teresa Janozikova juoksi Himoksella elämänsä ensimmäisen lumipolkujuoksun ja nappasi naisten 13 kilometrin Challenge -sarjan voiton uudella reittiennätyksellä 1.02.16.
-Tämä oli minulle uusi kokemus ja tykkäsin tosi paljon juosta lumipoluilla.

Maailman naisten sprinttirankissa viidentenä oleva tshekkitär on viime vuodet kilpaillut suunnistuksessa niin ahkerasti, ettei hän ole pariin vuoteen startannut missään juoksukisoissa.
-Oli hauska kilpailu, kun reitin varrella oli tunnelmaa ja olipa siellä yllätyksiäkin.

JRV:n suunnistajien huippuryhmän valmentajana aloittanut Miia Niittynen piti koko matkan tuntuman kärkinaiseen ja jäi hänestä vain 35 sekuntia.
-Ero Teresan ja minun välillä tuli siinä, kun hän veti ylämäen jälkeisen loivan ja tasaisen tosi kovaa.

Ensimmäisessä Himos Winter Trailissa naisten 13 kilometrin matkan voittanut Niittynen tykkäsi, kun reitillä oli nyt kova pohja.

Valmennuksen lisäksi Niittysellä on kovat tavoitteet myös urheilijana, sillä hän hakee paikkaa suunnistuksen EM-joukkueeseen.
-Harjoittelu on sujunut hyvin, mitä nyt vuoden ikäinen lapsi on öisin jonkin verran valvottanut.

Edelliskerralla naisten 9 kilometrin Enjoy -sarjan voittanut Tanja Kuronen otti nyt pitemmällä matkalla kolmossijan ajalla 1.08.27.

Tanja Kuronen.