Niina Taimisto tuuletti hurjasti triplaansa Night-Enjoylla – Himos Winter Trail

Niina Taimisto tuuletti hurjasti triplaansa Night-Enjoylla

Team Raholan kokenut polkukettu Niina Taimisto tuuletti hurjasti kolmatta peräkkäistä voittoaan Himos Winter Trail Nightin naisten 9 kilometrin Enjoy -sarjassa ja siihen oli aihettakin, sillä voitto irtosi hänen toistaiseksi parhaalla ajallaan 48.11.

-Tykkäsin teknisistä poluista, sillä ne sopivat minulle.

Nainen oli maalissa hieman ihmeissään, kun hän johti koko ajan ja ero toiseksi sijoittuneeseen kasvoi matkan toisella puoliskolla yli minuutilla.

-Pistin kyllä tänään kaikki peliin ja lähden sitten huomenna vain nauttimaan 25 kilometristä.

Taimisto kehui reitin varrella loihdittua tunnelmaa, minkä monet valot ja lukuisat kannustajat saivat pimeässä metsässä aikaiseksi.

Toiseksi sijoittunut Satu Uuttu jäi ajallaan 50.12 voittajasta lähes prikulleen kaksi minuuttia, mutta hän piti Jonna Tiusasen takanaan.

-En ihan pystynyt kärjen vauhtiin ensimmäisessä mäessä, mutta muuten meni hyvin, selvitti Uuttu.

Ensimmäistä kertaa lumipoluilla juossut Satu Uuttu tykästyi heti, sillä hänen mielestään reitti oli aivan ihana valoineen.

Antti Anttosen tossu syönnillä

Jämsäläistynyt Antti Anttonen suunnitteli etukäteen juoksevansa porukan mukana, mutta veri veti nopeasti reippaampaan menoon.

-Lähdin pitämään kovempaa vauhtia niin kuin aina ennenkin ja hyvin voimat riittivät.

Hän pisti pöytään loppuajan 40.38, mihin kukaan ei ollut aiemmin yltänyt miesten 9 kilometrin Night Enjoy -sarjassa.

-Suunnistajan nastarit pitivät hyvin poluilla ja ohitellakaan ei juuri tarvinnut.

Ensimmäisen Himos Winter Trailin voittanut Anttonen ei enää haikaile päämatkalle, vaan hän arveli päinvastoin matkan saattavan vieläkin lyhentyä.

Heikki Salo piti tiukasti kiinni kakkossijastaan ja sai ajakseen 41.49, millä hän piti vajaan minuutin turvin takanaan 42.46 kellottaneen 14-vuotiaan hiihtäjä-suunnistaja Aapo Kurosen.

-Hyvin kulki, kun olen talvella hiihdon ohella myös juossut, kertoi nuorimies.

Nautiskelumielessä matkassa olleet Niina Ruotsalainen ja Sanna Anttila riemuitsivat maalissa mahtavasta kisafiiliksestä!