Juha Laitinen otti Juho Ylisen päänahan Himos Extremellä – Himos Winter Trail

Juha Laitinen otti Juho Ylisen päänahan Himos Extremellä

Miesten 25 kilometrin Extreme -sarjan huikea kamppailu voitosta oli kahden kauppa, kun Himos Double-Extremen kolminkertainen voittaja Lapuan Virkiän triathlonisti Juha Laitinen kukisti matkan hallitsevan voittajan Team Hoka One Onen Juho Ylisen loppuajoin 1.50.00 ja 1.51.15 lauantaina Jämsän Himoksella neljännen kerran järjestetyssä Himos Winter Trailissa.

-Ratkaisu tapahtui vasta kilometri ennen maalia, kun siirryin alamäen jälkeen eka kerran kärkeen ja pidin paikkani, kuvasi hirmukirin kehittänyt Laitinen.

Voimiaan kiriin säästellyt Laitinen huomasi Ylisen jäävän ja varmisti sen vielä katsomalla muutaman kerran taakseen.

Torstaina lääkäriltä terveen paperit saanut Ylinen taipui kuin taipuikin, sillä hän joutui lopussa kokemaan krampit jaloissaan.

-Sekin saattoi vaikuttaa, kun olin melkein viikon ennen kisaa juoksematta.

Juho Ylinen lähti tosissaan voittamaan kisaa ja piti Laitista takanaan sekä saikin lähinnä alamäissä ja tasaisella vedetyksi muutamia sekunteja eroa Laitiseen, jonka vahvuus oli ylämäissä.

-Parin ylämäen aikana sain kurottua eron kiinni ja pääsin viimeisessä alamäessä Juhon kantaan.

Laitinen olisi kernaasti kohdannut Ylisen vielä viimeisellä kilometrillä, mutta tällä kertaa se jäi haaveeksi.

-Juho pyrki hallitsemaan juoksua, mistä sain ylimääräistä sisua ja pistin kaikki likoon lopussa.

Juha Laitinen kehui myös kenkiään, kun hän sai HWT:n kumppani VJ:ltä alleen tuliterät Iceherot, mitä hän kehui vakaiksi menopeleiksi.

-Kesällä voitot täällä ovat irronneet sen kummemmin puristamatta, mutta nyt himot heräsivät tasokasta juoksijaa (Buff Trail Tourin voittaja) vastaan.

Jyväskylän Trail Runnersin Heikki Salon järkevä vauhdinjako nosti ilon kautta juoksevan miehen komeasti podiumille ajalla 2.02.51.

Marjo Taanila ratkaisi ylämäessä

Kolme vuotta sitten Himoksella naisten 25 kilometrin Extreme -sarjan voittajan Susanna Ylisen alkuvetoa ylämäkeen ihastellut Marjo Taanila otti opikseen ja pudotti niillä eväillä nyt samalla matkalla Merja Rantasen kannoiltaan toisen kierroksen alkajaisiksi.

-Tiesin ennakkoon Merjan olevan tosi kova alamäkijuoksija ja kirikykyinen lopussa. Sen vuoksi päädyin yrittämään ratkaisua ylämäessä ja onnistuin siinä.

Voittoajakseen 2.15.56 kirjauttanut Taanila otti eka kierroksen rauhallisesti ja iski sitten toisen kierroksen alkajaisiksi ylämäkeen.

-Kun pidin vielä kovaa vauhtia ylämäen jälkeen, sain lisää eroa Merjaan. Toki vielä oli pientä pelkoa, että hän tavoittaisi.

Voittaja myönsi ottaneen tappionsa Yliselle niin kirjaimellisesti, että hän on panostanut ylämäkiin harjoittelussaan.

Taanila kertoi lopussa saaneensa hyvää vetoapua 14-vuotiaalta Lauri Lakaselta, joka oli miesten sarjassa kahdeksas ajalla 2.15.15.

-Minut nähdään jatkossakin poluilla, mutta Suunnan naisilla on hyvä pöhinä Jyväskylässä ja haluan olla siinä mukana, kertoili Taanila.

Merja Rantanen joutui puolestaan pari vuotta sitten tunnustamaan Susanna Ylisen paremmakseen, joten hän uusi kakkossijansa ajalla 2.18.16.

-Eka rinki oli helppo, kun juoksin Marjon peesissä, mutta sitten hän vaan karkasi, tuumi Rantanen.

Hän oli kuitenkin juoksuunsa varsin tyytyväinen, sillä hän kertoi jaksaneensa paremmin kuin esimerkiksi pari vuotta sitten.

Perjantai-illan naisten 9 kilometrin voittaja Niina Taimisto ei tyytynytkään nauttimaan lauantaina, vaan hän nousi selkien eteen tullessa lopussa kolmanneksi ohi Elina Hartikaisen ajoin 2.25.31 ja 2.25.42.