Himos Trail -polkujuoksu palkittiin vuoden liikuntateko palkinnolla! – Himos Winter Trail

Himos Trail -polkujuoksu palkittiin vuoden liikuntateko palkinnolla!

Himos Trail -polkujuoksu palkittiin Keski-Suomen Liikunta ry:n toimesta vuoden 2020 liikuntatekona Jämsässä. Lisäksi Jämsän kaupunki muistaa Himos Trail -tapahtumaa tunnustuksesta 300 euron stipendillä.

 • Himos Trail -tapahtumien taika on uskomattomassa talkooporukassamme. Käytämmekin saamamme stipendin talkoolaisten palkitsemiseen yhteisöllisyyttä vahvistavalla tavalla, paljastaa tapahtumajohtaja Juha Taini ja iloitsee samalla innovatiivisella otteella johdettujen Himos Trail -tapahtumien saamasta tunnustuksesta.

Vuoden 2020 liikuntateko palkinnon perustelut pääset lukemaan Jämsän kaupungin verkkosivuilta.

Tässä kuitenkin muutamia paloja perusteluista asiayhteydestään irrotettuna:

 • Himos Trail järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017, jolloin mukaan saatiin 361 juoksijaa. Tapahtuma oli vuoden suurin uusi polkujuoksutapahtuma. Kesän 2018 tapahtuma kasvatti juoksijamäärän yli 700 juoksijaan. Vuonna 2019 osallistujia oli jo 1106 (kasvu 56 %). Tapahtuma huomioitiin myös valtakunnallisesti ja sen uskotaan kasvavan jatkossakin.
 • Vuosi 2020 muuttui poikkeusvuodeksi ja -ajaksi. Kaikesta huolimatta Himos Trail järjestettiin viranomaisten suosituksia noudattaen. Osallistujia oli 1006, joista perjantain lastentapahtumassa 150 juoksijaa. Himos Trail on Suomen polkujuoksujen kärkeä osallistujien määrässä.
 • Vuonna 2018 järjestettiin ensimmäinen Himos Winter Trail, jossa matkaan lähti noin 220 juoksijaa. Himos Winter Trailiin 2020 osallistui 664 juoksijaa, kasvua peräti 89 %.
 • Tapahtumalla on ollut onnistunut markkinointi, joka on tuonut näkyvyyttä myös Himokselle sekä Jämsälle. Himos Trail järjestelyissä ja talkoissa on tiiviisti mukana Jämsän Retki-Veikot.
 • Suomen ensimmäinen polkujuoksun suora TV-lähetys lähettiin ISTV:n kautta vuoden 2020 Himos Trail -tapahtumasta.
 • Tapahtumassa korostuu paikallinen verkostoituminen. Seura tarjoaa talkooväkeä ja paikalliset yritykset saavat näkyvyyttä. Tapahtumalla on ollut myös kansainvälisiä kumppaneita. Myös Gradian opiskelijat ovat osallistuneet tapahtuman järjestämiseen.
 • Himoksen alue tulee tutuksi myös kesäaikaan ja sen mahtavat maastot tarjoavat mitä parhaimman alustan polkujuoksuun. Himosalueen palvelut tarjoavat kilpailijoille toimivan kisakeskuksen.
 •  Talvijuoksu on tuonut oman mausteensa Himoksen rinteille ja osa tapahtumasta on toteutettu yöjuoksuna jylhissä maisemissa.
 • Myös julkkiksia ja kovan tason urheilijoita on saatu mukaan ja he vievät Jämsää jopa maailmankartalle.
 • Tapahtuma on nimenomaan kaiken kansan polkujuoksu. Alusta asti lapsille on ollut oma juoksunsa edellisenä päivä. Kilpailun pääpäivänä on saatu liikkeelle myös rauhallisemmasta tahdista nauttivia. (Himos-vaellus ja Himos- enjoy). Tapahtumassa pyritään tarjoamaan kaikille mahdollisuus liikkua luonnossa. Tapahtumaa markkinoidaan matalan kynnyksen polkujuoksutapahtumana. Himos Trail järjestäjät tarjoavat maksuttomia polkujuoksulenkkejä myös tapahtumien välissä.
 • Himos Trail on tullut jäädäkseen. Se on hyvin lyhyessä ajassa noussut polkujuoksutapahtumien aateliin. Tapahtumalla on toimivat nettisivut sekä näkyvyys Facebookissa ja Instagramissa. Näkyvyyttä ovat lisänneet monet upeat valokuvat ja onnistuneet videoklipit.

Himos Trail haluaa kiittää tapahtuman toteuttajia(innovatiivinen johtoryhmämme, superkovat talkoolaiset, ketterät yhteistyökumppanimme ja lukuisat maanomistajat) sekä tapahtumiinne täydellä sydämellään osallistuneita juoksijoita ja vaeltajia. Jatketaan yhdessä kohti yhä upeampia uusia Himos Trail -tapahtumia!

Kiitos!