Himos Winter Trail 2020 -osallistujapalaute on julkaistu! – Himos Winter Trail

Himos Winter Trail 2020 -osallistujapalaute on julkaistu!

Himos Winter Trail 2020 keräsi upeat 664 osallistujaa ja kasvoi edellisvuodesta rapsakat 89%!

Himos Winter Trail -tapahtuman osallistujapalautteeseen vastasi 143 henkilöä. Himos Trail julkaisee yhteenvedon osallistujapalautteen monivalintakysymyksistä sekä nostaa avainasioita esiin avoimesta palautteesta. Himos Trail kiittää palautteen antajia hyvästä yhteistyöstä tapahtumiemme kehittämikseksi. Paras vastine mitä voimme tarjota ovat palautteen perusteella tehdyt näkyvät muutokset seuraavissa tapahtumissamme!

Osallistujien palautteessa kaksi asiaa nousivat ylitse muiden kehitettävien asioiden listalla. Nämä olivat maalihuollon vaikea tavoittettavuus sisätiloista sekä nastakenkäkielto kaikissa sisätiloissa, joka erityisesti koettiin haastavana maalin huoltopisteen sekä WC-tilojen tavoitettavuuden kannalta. Näiden kahden palautteen toistuminen todella monissa palautteissa rohkaisee järjestäjää kehittämään käytäntöjä näiltä osin vuodelle 2021.

Positiivisen palautteen kärjessä olivat talkoolaisten masinoima heittäytyvä kannustus sekä yllätykset reitin varrella, erinomaisen hyvin merkattu reitti, tapahtuman värikäs ja aktiivinen ennakkoviestintä sekä todella onnistuneeksi koettu tapahtumaruokailu.

Ennakkoviestintä tapahtumasta

Himos Winter Trail -tapahtuman ennakkoviestintä keräsi kiitosta varauksetta. Erityisesti kiiteltiin tapahtuman alla toteutettua tiedotusta, joka antoi viimeiset tarkat infromaatiot mm. reitin kunnosta sekä selkeät ohjeet tapahtumakeskuksessa useassa kohteessa sijainneille pesutiloille.

Tunnelma reitin varrella

Tunnelma reitin varrella keräsi parhaat arvosanat tapahtuman palautekyselyssä! Tämä tietysti mairittelee tapahtuman järjestäjää sekä niitä kymmeniä talkoolaisia, jotka häärivät maastossa tunnelman takuumiehinä pienene hauskoine yllätyksineen.

”Kiitos upeasta ja erityisen lämminhenkisestä tapahtumasta. Kaikki järjestelyt hoidettiin erittäin sujuvasti ja ystävällisesti. Kannustus ja tunnelma reitillä oli mahtava, jokainen polun reunalla tsemppasi iloisesti. Suuret kiitokset järjestäjille ja kaikille vapaaehtoisille! Oli ilo olla mukana Himoksella!”

”Aivan superhyvä kannustus! Ja hyvää huumoria kylteissä, ne olivat todellakin mukava piristys reitin varrella! Osallistumismaksuun kuuluva lounas oli todella maukas ja hyvälaatuinen! Positiivinen yllätys!”

”Kannustusjoukoissa lienee ollut keskinäinen kisailu, sen verran oli meteliä ilmassa. Mikäs siinä hetkessä on imeä energiaa itseensä. MAHTAVAA!!!”

”Tunnelma reitillä oli mahtava kitaristityttöineen ja lehmänkelloja kalkattavine kannustajineen. Hyvin ja mukavasti järjestetty tapahtuma! Reitillä ei ollut näinkään surkealle suunnistajalle mitään eksymismahdollisuuksia, vaikka pistelin hyvän matkaa ihan yksiksenikin, kiitos siitä!”

”Reitit hyvät, merkkaukset ja tunnelma reitin varrella ensiluokkaiset. Perjantaina illalla oli hienoa kun metsäänkin oli laitettu valoja. Kannustuskylttejä oli mukavasti pitkin matkaa. Maalialueella olisi voinut olla enemmän ”pöhinää”, erityisesti challenge ja extreme matkaajia olisi voinut huomioida enemmän; esim istumapaikkoja, tarvittaessa lämmintä vilttiä päälle jne.”

”Kiitos todella hyvän fiiliksen tapahtumasta! Kaikki järjestelyt tuntuivat sujuvan hyvin, kannustus reitin varrella oli huippua ja vaikka lunta ei saatukaan, niin reitti oli hieno. Etenkin yöjuoksun valometsä oli upea! Jäi tosi hyvä fiilis ja tulen varmasti uudestaan.”

Fiilis reitistä

Lumen puuttumista harmiteltiin laajalla rintamalla ja monella tyylillä – pääosin kuitenkin hyvin humoristisella. Järjestäjä sai kuitenkin vapauttavan tuomion lumen puuttumisesta eli historiallisen kesäisen tammikuun aiheuttama järkytys koettiin koko maata koskevaksi poikkeukselliseksi oikuksi. Lopun tieosuus keräsi kritiikkiä jonkin verran, mutta toisaalta maalin sijainti tapahtumakeskuksessa koettiin positiivisena.

Reitin merkkaus

Reitin merkkaus keräsi historiallisen kovat arvosanat – se oli pomminvarma. Tästä palautteesta järjestäjät ovat erittäin kiitollisia, sillä merkkaukseen laitettiin energiaa kymmeniä tunteja. Päädyimme vielä vuoraamaan reitin heijastimilla, kun alkoi näyttää siltä, että lumettomuus aiheuttaa haastetta reitillä pysymisestä.

Huoltopiste

Huoltopisteen tarjonta keräsi erinomaiset arvostelut, kuten yleensä Himos Trail -tapahtumissa on ollut tapana. Näillä pisteillä ammumme nimittäin kovilla ja täydennämme kattausta, jos Suomesta löytyy jostain meitä paremmin varusteltu huoltopiste. Eniten kehitysehdotuksia keräsi huoltopisteen sijainti. Erityisesti Challenge-reitin kiertäjät kokivat sen olevan aluksi liian aikaisin ja lopuksi liian myöhään. Järjestäjän näkökulmasta voimme todeta, että huoltopiste on suunniteltu siten, että se toimii myös lumen syvyyden ollessa 70cm ja pakkasen -20 astetta, kuten ensimmäisessä Himos Winter Trail -tapahtumassa vuonna 2018. Tästä syystä sijoittelu on huoltovarmuuden ja lämmityksen osalta ikään kuin kiveen naulattu. Mahdollinen lisähuoltopiste Challenge-reitille voisi toimia ja tämän nostamme mukaan tapahtuman johtoryhmän keskusteluun.

Tunnelma kisakeskuksessa

Tunnelma kisakeskuksessa on jäänyt jokaisessa Himos Trail -tapahtumassa heikommaksi kuin reitin varrella. Tähän tietysti tuotantotiimimme alkaa tuskastua ja ratkaisuja mietitään – kovilla on jatkossa aikomus ampua. Saimme kehitysajatuksia musiikin paremmasta rytmittämisestä maaliintulijoille eli DJ:n rekrytoinnista sekä maalin mehupisteen sijoittamisesta ulos, jotta maalin kupeessa olisi enemmän pöhinää. Maalin huoltopisteen sijainti on ensimmäisen Himos Winter Trail -tapahtuman(-20) jäljiltä ollut sisätiloissa, emmekä ole äkänneet nyt palautteessa ilmennyttä pöhinänäkökulmaa, joka olisi paremmin huomioitavissa leudoilla keleillä.

Kilpailumateriaali

Ekologisuus keräsi kiitosta monissa palautteissa. Mielipiteitä erotti täysi ekologisuus esimerkiksi huoltopisteen kuppien osalta – ollako vai eikö olla, kas siinä pulma.

Kisakeskuksen toimivuus

Palautteen perusteella kapasiteetti riitti hyvin, mitä ennakkoon pelkäsimme. Tunnelmaa hieman rapisti tapahtuman toimintojen hajauttaminen viiteen eri rakennukseen. Tämä aiheutti myös osalle haasteita löytää oikeisiin paikkoihin. Tapahtumakeskukseen kaivattiin myös yhtä selkeää ilmoitustaulua, sillä osalla oli vaikeuksia löytää listat arvontavoittajista. Kyseiset listat sijaitsivat kolmessa eri paikassa kisatoimistorakennuksessa. Talkoolaisten avuliaisuus opastuksessa keräsi spesiaalikiitosta osallistujilta.

Tapahtumaruokailu ja ravintolapalvelut

Tapahtumaruokailu keräsi Himos Trail -historian parhaan palautteen. Ruoan monipuolisuus ja ruokapaikan prameus aiheuttivat huokailua. Aivan tapahtuman loppuvaiheessa kasvisruoka oli päässyt loppumaan ja korvike ei ollut tuntunut enää samalta. Tämä on se haaste jonka kanssa painimme tapahtumissamme jatkuvasti. Todella moni syö kasvisruokaa, vaikka vain harva ilmoittaa sen erikoisruokavalioksi. Vaikka varaamme kasvisruokaa triplamäärän tilaajiin nähden, niin se ei ikinä riitä. Jatkamme tuskailua hävikin ja onnistumisen optimoinnissa sekä mietimme löytäisimmekö jonkin ratkaisun varmistaa kasviruoka sen tilanneille.

Tapahtuman myyntipisteet

Himos Trail -tapahtuman tarjoustuotteet kiinnostivat jälleen osallistujia ja harmiksemme monet huipputarjouksessa olleet artikkelit myytiin jo perjantaina loppuun. Ensi vuonna osaamme jälleen varautua kumppaneidemme kanssa isompaan ostoryntäykseen.

Missä majoituit tapahtuman aikana

Vastasiko tapahtuma odotuksiasi

Huolimatta lumen puutteesta tapahtumaan oltiin erittäin tyytyväisiä. Tämä osoittaa, että Himos Winter Trail -tapahtuma ei pelaa yhdellä kortilla, vaan ässiä on hihassa osallistujan kokemuksen elähdyttämiseksi!

Suosittelisitko Himos Winter Trail -tapahtumaa kaverille

Haluatko varata paikan ennakkovaraajan hintaan Himos Winter Trail 2021 -tapahtumaan