Himos Winter Trail reittitiedote 16.1.2020 klo 20.57 – Himos Winter Trail

Himos Winter Trail reittitiedote 16.1.2020 klo 20.57

Reitti on vaihtelevassa kunnossa. Vaikka noin 90% poluista on sulia, niin reitti sisältää runsaasti pieniä jääalueita sekä muutamia yhtämittaisia jäisiä osia. Kenkäsuositus on ehdottomasti nastakenkä.

Alun ja lopun siirtymät asvaltti- ja hiekkateillä ovat täysin sulat. Samoin pitkä loppulasku on sula aivan viimeistä shikaania lukuun ottamatta. Nämä osiot ovat kaikkien sarjojen reiteillä.

Ensimmäinen pitkä nousu on polkuosuudeltaan jäinen. Lunta on haettavissa alle reunoilta. Huoltopisteen ympäristö on jäinen. Nämä osiot tulevat kaikkien sarjojen reiteille.

Näiden jääosuuksien lisäksi Challenge- ja Extreme -sarjojen reiteille osuva eteläisin tieosuus on erityisesti alkuosaltaan jäässä. Muilta osin pidemmillä reiteillä on usein löydettävissä silmään suliakin kohtia. Pääsääntö on se, että jos näet maastossa runsaammin lunta, niin niiden alueiden sisällä kulkeva polku on jäässä.

Himos Trail -reitti on nyt historiallisen märkä ja mutaakin löytyy mukavasti. Keli muistuttaa huhtikuista polkujuoksukeliä, jossa maasto on hiljalleen sulanut lumisen talven jäljiltä ja on vielä osaksi edelleen jäässä.

Nauttikaa ja turvallisuus edellä!

Juha Taini, tapahtumajohtaja