Himos Winter Trail-voittotaistelusta tulossa huipputasokas! – Himos Winter Trail

Himos Winter Trail-voittotaistelusta tulossa huipputasokas!

Kesän 2017 Himos Trail-tapahtumassa polkujuoksu-uransa voitolla aloittanut Jere Pajunen tekee paluun Himoksen vuoristoareenoille helmikuun Himos Winter Trail-tapahtumassa. Polkujuoksuvuosi 2018 oli komeetan lailla huipulle syöksyneen Pajusen veret seisauttavaa näytöstä aina kauden viimeiseen kilpailuun saakka, jossa mies joutui taipumaan Vaarojen Maratonin loppunousussa Henri-Suurelle. Ja samainen Henri Ansio on muuten edellisen Himos Winter Trailin Extreme-matkan voittaja.

9.2 Himoksella Pajunen saa Extreme-matkalle vastaansa kesän Himos Extremen kakkosen Juho Ylisen sekä saman matkan kolmosen Teemu Toivasen. Suunnistustaustainen Ylinen on sijoittunut kakkoseksi sekä edellisessä Himos Winter Trailissa että Himos Trailissa. Mies on varmasti voitonnälkäinen ja osoitti jo viime talvena pystyvänsä laittamaan ahtaalle jopa Henri Ansion Extreme-matkan voittokahinoissa.

Extreme-triathlonin ja swimrunin kansainvälisissä kärkikisoissa viime aikoina kunnostautunut Teemu Toivanen tunnetaan takavuosien huipputriathlonistina, joka kellotti täysmatkan huippuajalla 8.18.56. Triathlonin huipulta vetäydyttyään Toivanen on napsutellut maratonin aikaan 2.24.28 ja kympinkin 31 risat. Viime kesän Himos Extremellä Toivanen yllätti ja niputti tukun polkujuoksun kotimaisia kärkinimiä ja merkkautti samalla itsensä polkujuoksutapahtumien mustaksi hevoseksi.

Mielenkiintoisen Himos Winter Trail-päämatkan eli Himos Extremen(25km) voittomittelöstä tekee se, että sekä Pajunen että Toivanen osallistuvat jo pe 8.2 yöpolkujuoksuun sarjassa Himos Night Challenge(13km). Juho Ylisen nimeä ei vielä löydy yöpolkujuoksun listoilta, joten hän ottanee ratkaisullaan pienen henkisen yliotteen yöjuoksujen rasittamista Pajusesta ja Toivasesta. Kesän Himos Trail-tapahtumassa Ylinenhän karkasi kärkiryhmältä kisan puolimatkassa, mutta hyytyi hieman lopussa päästäen Hannu-Pekka Pukeman juhlimaan hamuttua Extreme-matkan voittoa.

Juoksemisen lisäksi alle maratonin mittaisilla matkoilla Suomessa tappiottomalla tiellä kulkeva Jere Pajunen luennoi omasta harjoittelustaan Himos Winter Trail-tapahtuman yhteydessä la 9.2. Pajunen on myös luvannut kertoa yksityiskohdat historian jännittävimmästä Buff Trail Tour-voittotaistelusta Henri Ansiota vastaan, joka ratkesi henkien taisteluna vasta Vaarojen Maratonin loppunousussa.

Naisten Himos Winter Trail-sarjojen osalta odottelemme vielä ilmoittaumistilanteen kehittymistä, jotta saadaan kisasarjoihin hahmoteltua draaman kaarta. Himos Challenge(13km)-sarjassa peli on voittotaistelun osalta toki jo avattu, sillä ennakkoilmoittautuneiden joukosta löytyy suunnistuksen kolminkertainen maailmanmestari Merja Rantanen. Mutta löytyykö Rantaselle haastajaa?