Terä viilsi voittoon Team Spirit –sarjassa – Himos Winter Trail

Terä viilsi voittoon Team Spirit –sarjassa

Joukkuekisan voittaja Vaajakosken Terä (Lasse Kauttto, Aki Saari, Toni Saari ja Samuel Heinonen). Kuva: Touho Häkkinen

Joukkuekisan voittaja Vaajakosken Terä (Lasse Kauttto, Aki Saari, Toni Saari, Lauri Oikarinen ja Samuel Heinonen). Kuva: Touho Häkkinen

Vaajakosken Terän vauhtiveikot Toni Saari, Aki Saari, Lasse Kautto, Lauri Oikarinen ja Samuel Heinonen oli lopulta omaa luokkansa Team Spirit –sarjassa ja jätti 1.40.30 ajallaan Suunta Jyväskylän ja Sajaniemen Sonnien joukkueet lähes seitsemän ja yli yhdeksän minuutin päähän. Terän viisikko sai myös haluamansa päänahan, kun he pystyivät kukistamaan yksin reitin juosseen Jere Pajusen runsaalla minuutilla.

-Mietimme etukäteen, että Jere voi olla kova pala lyötäväksi. Tiukalle kumminkin meni, kun päästimme miehen alussa karkuun, selvitti Toni Saari.

Ratkaisu tapahtui vähän ennen viimeistä vaihtoa, kun Oikarinen repi pienen eron Pajuseen ja lähetti hyvävoimaisen Heinosen parin kilometrin loppupätkälle. Terän taktiikka meni nappiin, kun kaikki kahdeksan eri mittaista ja eri ominaisuuksia vaatinutta etappia oli mitoitettu juoksijoiden vahvuuksien mukaan.

Himos Team Spirit-sarja keräsi runsaasti kiitosta myös kaveri- ja yritysporukoilta. Uskomme Team Spirit-sarjan kasvavan huippukokemuksien myötä voimakkaimmin vuodelle 2018.

Toni Saari