Triathlonisti Laitinen Extreme –sarjaan – Himos Winter Trail

Triathlonisti Laitinen Extreme –sarjaan

Täysmatkan triathlonissa (Ironman) 9 tunnin alitusta janoava Juha Laitinen on parhaimmillaan pinkaissut puolimaratonin aikaan 1.12.10.

Himos Trailin edustaja lenkkeili pääsiäislauantaina Lapualla ja tapasi Seinäjoen Seudun Urheilijoiden triathlonisti Juha Laitisen, kun vasta parikymppisenä kestävyyslajeihin hurahtanut mies juoksi vastaan Simpsiönvuoren lähes paljailla poluilla.

-Harjoittelen usein poluilla, koska pystyn pehmeällä alustalla tekemään pitempiä lenkkejä kuin tiellä ja kadulla. Poluilla tarttuu myös voimaa jalkoihin.

Polkujuoksu on alusta saakka kiehtonut ahkeraan poluilla harjoittelevaa Laitista, mutta ensi kokemukset lajista hän kirjasi vasta viime syksynä Seinäjoen Jouppilanvuorella osallistuessaan ensimmäiseen Inov Trail Runningiin.

-Koin reitin havainnoimisen erittäin tärkeäksi, että pysyin väsyneenäkin oikealla reitillä.

Laitinen oli kuullut Himos Trailista tutultaan ja on jo ehtinyt ilmoittautuakin Extreme –sarjaan, missä matkan pituus on 24 kilometriä ja kokonaisnousua on 800 metriä.

-Reitti vaikuttaa haastavalta ja ennen kisaa aion harjoitella juokseman poluilla kunnon ylä- ja alamäkiä, sillä varsinkin alamäessä on maltti valttia nilkkojen säästämiseksi.

Triathlonisti tykkää juosta kovaa, mutta Himoksella hän aikoo tehdä sen kontrolloidusti ja ympäröivää luontoa tarkkaillen.

-Tunnelma on polkujuoksuissa ollut paljon rennompi kuin esimerkiksi puolimaratoneilla. On tuntenut juoksevansa kuin kaveriporukassa.

Laitinen uskoo, että Himos Trail voi hyvin nousta suurten polkujuoksujen joukkoon, sillä maasto ja puitteet ovat ihan huippuluokkaa.

Isä madaltanut kynnystä lähteä kisoihin

Ennen armeijaa jääkiekkoa ja jalkapalloa harrastanut Juha Laitinen antaa Seppo-isälleen tunnustusta, että hän on rohkaissut poikaansa niin maratonille kuin triathloniin.

-Vaikka triathlon vaatii säännöllisyyttä ja pitkäjänteisyyttä, laji kiehtoo edelleen, kehuu kymmenettä vuottaan triathlonissa kilpaileva 34-vuotias matemaattisten aineiden lehtori.

Hän arvelee yhdeksi syyksi sitä, että lajiin voi tulla niin monenlaisen harjoitus- ja kilpailutaustan kautta. Sekin tuntuu kiehtovalta, kun ennen täysmatkan kilpailua on hyvä saada vuoden aikana tehdyksi kymmenen pitkää harjoitusta uinnissa, pyöräilyssä ja juoksussa.

Pari täysmatkan (Ironman) SM-kultaa ja –hopeaa napanneella Laitisella riittää edelleen unelmia triathlonin parissa, kun silmissä kiiltää oman ennätyksen 9.01.47 puristaminen alle 9 tunnin ja kilpaileminen Havaijin Ironmanissa.